Sedam godina zatvora za pljačku banke u City centru

Sedam godina zatvora za pljačku banke u City centru

Foto: Arhiva

MARKO GILIĆ, zvani Brzi, osuđen je danas na jedinstvenu kaznu zatvora od sedam godina zbog pljačke Erste banke u City centru i još jednog razbojništva. Za pljačku je dobio šest godina i 10 mjeseci zatvora, a za razbojništvo mu je opozvana uvjetna kazna od osam mjeseci zatvora. 

Gilić je u banku upao 17. lipnja 2013. godine oko 10.40 sati sa motociklističkom kacigom i potkapom na glavi i rukavicama na rukama. Na sebi je imao radni kombinezon, a uz njega je bio partner, kojeg policija, kao ni novac, nikada nije pronašla. Jedan od njih bio je naoružan oružjem nalik automatskoj pušci. Daskama su blokirali ulazak u banku, a na jednoj od dasaka pronađen je Gilićev DNA profil.

Jedan je pljačkaš pazio da netko ne uđe, dok je drugi izvadio oružje, uperio ga prema zaposlenici banke. "Ovo je pljačka", povikao je, a potom je pušku uperio u klijenta banke. Naredio je svima da legnu na pod, zaposlenica je predala više od 250 tisuća kuna u domaćoj i stranoj valuti.

Gilić je oslobođen optužbe za držanje oružja jer se nije moglo ustanoviti je li puška bila prava. Nije pronađena.

Sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Ivone Rupić izreklo je strožu sankciju imajući u vidu Gilićev status specijalnog povratnika, budući da je već osuđen za devet kaznenih djela. Branio se, inače, da nije počinio pljačku i da je u to vrijeme bio na svom radnom mjestu, u karting areni, smještenoj također u City centru. Njegovo ime, međutim, nije pronađeno u radnoj evidenciji tog dana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara