Šef HGK protiv Marasa: "Zar će 42 kune mjesečno pridonijeti rasterećenju gospodarstva?!"

Foto: Hina

MINISTAR poduzetništva i obrta Gordan Maras izjavio je kako izrada novog zakona o Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) nije vezana uz trenutačno vodstvo HGK. Predsjednik HGK Luka Burilović uvjeren je kako se radi o političkom obračunu.

"U tijeku je izrada novoga zakona, što koordiniraju ministarstva gospodarstva te poduzetništva i obrta. I to je sve. Želimo povećati transparentnost, članicama HKG omogućiti bolju participaciju, omogućiti poduzetnicima da izaberu žele li koristiti usluge komore. Ukratko: napraviti novi start. Sve to nema veze s Burilovićem već sa sustavom Komore, rekao je ministar Maras na početku razgovora u emisiji "Poslovni tjedan" Hrvatskog radija.

Burilović je kazao kako je "na djelu zloupotreba politike" jer u HGK kritiziraju rad Vlade.

"Kada sam vidio nacrt zakona za HGK, moram reći da sam se ponadao kako je riječ o nespretno sročenom prijedlogu. No nećemo dopustiti uplitanje politike u rad ove institucije", izjavio je Burilović u emisiji "Poslovni tjedan" Hrvatskog radija.

"Želimo provesti ono što pokazuju ankete"

Burilović je naveo kako 96 posto članica HGK plaća 42 kune mjesečno te da je smanjen broj zaposlenih. Od dolaska novog rukovodstva smanjeni su i troškovi za desetke milijuna kuna godišnje.

"To što navodi ministar Maras je smiješno: pa zar će plaćanje 42 kune pridonijeti rasterećenju gospodarstva?!", upitao se Burilović.

"Govorim o temeljitim reformama koje treba učiniti u HGK. Smanjenje zaposlenih je, naravno, u redu, ali HGK ima 600 zaposlenih, a npr. slovenska komora 60. Nadalje, nema srednjih ni malih tvrtki u Komori, a moraju plaćati članstvo. Želimo provesti ono što pokazuju ankete", izjavio je Maras na što je Burilović kazao kako je sada u HGK zaposleno 456 osoba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara