Sefer Halilović: Nismo lud narod da dopuštamo da Konzum iz BiH godišnje iznese milijarde maraka, a mi ne smijemo pronijeti BiH zastavu ulicama Mostara

Screenshot: YouTube

U OPŠIRNOM intervjuu za agenciju Polis se Sefer Halilović, nekadašnji načelnik Glavnog stožera Armije BiH, danas predsjednik Bosanskohercegovačke patriotske stranke (BPS) i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, između ostalog dotaknuo preustroja Mostara, pri čemu je naglasio da Mostar nikad neće biti stolni grad trećeg entiteta jer više nema hrvatske vojske koja će pomoći Hrvatima u tom naumu.

"Mislio sam da oni koji su potpisali izdaju Hercegovine i Mostara, nakon agresije na našu zemlju, neće smjeti ni ući u Mostar. Bio sam šokiran kada sam shvatio da su postali vlast na istom mjestu koje su izdali i ostavili da crkava. Sada smo tu gdje jesmo i postavili ste pitanje kako izaći iz tog stanja? Na ovaj ili onaj način Bosna i Hercegovina će biti cjelovita zemlja. Rekao sam Vam, isto se odnosi i na secesioniste iz Banja Luke kao i na one koji tako razmišljaju u zapadnom Mostaru: država Bosna i Hercegovina će, ako ja budem njen predsjednik i BPS u vlasti, doći na lice mjesta u ta mjesta i pokazati svoju snagu. Neće nama nikakvi lokalci kvariti sreću, odnosno svađati narod radi svojih lopovskih interesa jer ne prizivaju oni kojekakva otcjepljenja i entitete radi naroda već radi svojih lopovluka. Znate onu `Ne laje pas radi sela…`.

Neka se oni koji zazivaju treći entitet i Mostar kao `stolni grad` ne raduju, neka ne likuju jer nema više ni Hrvatske vojske ni dobrovoljačkih jedinica da im pomažu u tom naumu. Oni su upućeni na nas, a mi hoćemo i tražit ćemo Mostar kao jedinstven grad. I, ako Bog da, dobit ćemo ga jer eto neka nam pokažu na koji način misle da nam ga ne daju? Njihovo je Sarajevo koliko naše, ali će i Mostar biti zajednički i točka! Ne zanima me tko je tamo zadojen fašizmom, a tko nekakvim velikohrvatstvom, ima Velež da igra pod Bijelim brijegom i ima da se na Humu iznad Mostara vijori ogromna zastava Bosne i Hercegovine. Da vidim koje su snage koje će to spriječiti! Ne može Sarajevo biti zajedničko, Federalna vlada za sve, a Mostar samo za Hrvate, ili je sve zajedničko, ili neće stvari ići više kako su išle i neka svi to znaju. Nismo mi lud narod da dopuštamo da hrvatski Konzum iz BiH godišnje iznese milijarde maraka, a da mi zauzvrat, ne smijemo pronijeti BiH zastavu kroz ulice u Mostaru. Tome sa mojim izborom u Predsjedništvo BiH i BPS-om u vlasti dolazi kraj, budite sigurni", poručio je Halilović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara