Šibenski poreznici na slobodi: Osumnjičeni za sprečavanje blokade Autotransporta Šibenik

Šibenski poreznici na slobodi: Osumnjičeni za sprečavanje blokade Autotransporta Šibenik

Foto: Porezna uprava

NAKON što ih je saslušao, sudac istrage splitskog Županijskog suda danas je voditeljicu i pročelnika šibenske Porezne uprave Vesnu Restović i Željka Vuinu pustio iz pritvora, gdje su jučer odvedeni nakon što ih je Uskok kazneno prijavio da su zlouporabom položaja i ovlasti oštetili državu za sedam milijuna kuna.

Sudac im je odredio mjeru opreza kojom im se zabranjuje kontakt sa svjedocima, kojih je navodno predloženo velik broj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Šibenski poreznici sumnjiče se da su od lipnja do kolovoza 2012. godine spriječili ovrhu novčanih sredstava na poslovnim računima tvrtke Autotransport Šibenik.

Uskok sumnjiči Restović i Vuinu da, iako su znali da je šibenski ured Porezne uprave donio rješenje o ovrsi pljenidbom i prijenosom novčanih sredstava ovršenika koje ima na računu banke u iznosu od 63,7 milijuna kuna, to rješenje nisu poslali na provedbu u Finu.

Restović se tereti i da je popratni dopis Fini potpisala tek dva mjeseca poslije, te je Autotransport u navedenom razdoblju obavljao financijske transakcije preko svojih poslovnih računa, pa su red prvenstva u prisilnoj naplati preuzeli drugi vjerovnici.

U Uskoku sumnjaju da je na taj način dvojac iz šibenske Porezne uprave oštetio državni proračun za najmanje sedam milijuna kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara