Šibenskim umirovljenicima i siromašnima subvencionirani prijevoz

Šibenskim umirovljenicima i siromašnima subvencionirani prijevoz

Foto: FAH

ŠIBENSKI gradonačelnik Željko Burić predstavio je u četvrtak nove mjere i kriterije putem kojih će socijalno ugroženi građani i ostali koji ispunjavaju određene uvjete ostvariti besplatni i subvencionirani prijevoz na području Grada Šibenika u tekućoj godini.

"Ova odluka ima jaku socijalnu notu, jer rješava i besplatan prijevoz umirovljenika slabog socijalnog stanja, te osigurava subvencionirani prijevoz uz uvažavanje recesijskih uvjeta u kojima živimo", kazao je Burić.

Odlukom gradonačelnika utvrđeno je pravo na besplatnu i subvencioniranu godišnju voznu kartu za javni prijevoz na administrativnom području grada, koji obavlja koncesionar Autotransport u stečaju. Pravo na besplatan prijevoz imat će korisnici koji pri šibenskom Centru za socijalnu skrb ostvaruju pravo na zajamčenu minimalnu naknadu, kao i 100-postotni invalidi te roditelji, djeca i udovice poginulih branitelja. To pravo koristit će i osobe bez primanja, osobe starije od 65 godina koje nisu ostvarile pravo na mirovinu, umirovljenici stariji od 65 godina s mirovinom manjom od 2.500 kuna te oni mlađi od 65 s mirovinom ispod 1.800 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad Šibenik će za cijeli program izdvojiti dva milijuna kuna, a besplatne i povlaštene vozne karte moći će se zatražiti od 15. ožujka ove godine.

Odluku o besplatnom i subvencioniranom prijevozu inicirao je nezavisni vijećnik u šibenskom Gradskom vijeću Ante Gašperov Čače, koji je kazao kako je cilj bio poštenije raspodijeliti novac poreznih obveznika, zbog čega je uvedena socijalna kategorija, budući da nisu svi umirovljenici socijalna kategorija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara