Sindikalna konferencija: Napad je najjača obrana

Sindikalna konferencija: Napad je najjača obrana

Foto: FAH

U SUBOTU i nedjelju Radnička fronta u Zagrebu organizira Treću sindikalnu konferenciju "Nužnost široke radničke fronte – napad je najbolja obrana!" na kojoj će, uz članove RF-a, sudjelovati Mario Iveković iz Novog sindikata, HAC-ov sindikalac Mijat Stanić, Brodosplitov Zvonko Šegvić, Lukica Bucat iz Dalmacijavina, Denis Geto iz sindikata HEP-a i Predrag Sekulić iz Ina Rafinerije.

Cilj konferencije je razmjena sindikalnih iskustava u radničkoj borbi, daljnje povezivanje svih na borbu spremnih sindikata i ukazivanje na nužnost sindikalnog organiziranja sveg radništva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako najavljuju organizatori, namjera im je, u kontekstu sve veće materijalne bijede velike većine stanovništva, ekonomije u slobodnom padu i nezapamćenog socijalnog raslojavanja te ujedinjenog napada na radnička prava, preispitati dosadašnje strategije organiziranja radničkog otpora i ponuditi viziju alternativnog modela koji ujedinjuje sindikalnu i političku razinu borbe u jaču cjelinu.

Među sudionicima konferencije bit će i sindikalist Goran Lukič iz najveće slovenske sindikalne organizacije Zveze samostalnih sindikatov, članovi Združene levice iz Slovenije te aktivisti i radnici iz Srbije i BiH.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara