Siniša Varga tuži Povjerenstvo za sukob interesa: "Tražim pravdu, povlačili su me kroz medije"

Siniša Varga tuži Povjerenstvo za sukob interesa: "Tražim pravdu, povlačili su me kroz medije"

Foto: Hina

"MINISTAR zdravlja Siniša Varga tužio je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa Upravnom sudu u Zagrebu zbog odluke kojom je proglašen krivim za sukob interesa u slučaju pogodovanja udruzi - CIMS - Centar za izvrsnost medicinskih struka", potvrđeno nam je iz ureda ministarstva zdravlja Siniše Varge  dodajući da su pravni savjetnici ministra zdravlja analizirali slučaj i zaključili da ima prostora za tužbu.

U odgovoru za Index Varga je naglasio kako  financijsko pokroviteljstvo, za koje ga je teretilo Povjerenstvo,  nikada nije realizirano.

"Pravni savjetnici ministra zdravlja Siniše Varge analizirali su slučaj i zaključili da ima prostora za tužbu", rekli su nam iz Ureda ministra Varge. Na direktan upit je li Varga za tužbu angažirao djelatnike Ministarstva kako se sugerira u odgovoru ili je on sam platio troškove tužbe, dobili smo kako su pravni savjetnici angažirani o privatnom trošku.

Ispričao se zbog propusta, a sada tuži

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, ministar Siniša Varga u siječnju je kažnjen s 20 tisuća kuna zbog kršenja Zakona o sprječavanju sukoba interesa. Naime, Povjerenstvo je zaključilo da je Varga bio u sukobu interesa kada kao ravnatelj HZZO-a i ministar zdravlja udrugi CIMS, koje je bio član, osigurao pokroviteljstvo vrijedno 50.000 proračunskih kuna. Kaznu će Varga platiti u pet jednakih mjesečnih obroka, odnosno s plaće će mu se u svakom od tih mjeseci skidati po četiri tisuća kuna.

"Poštujem odluke povjerenstva i uvažavam njihovo tumačenje odluka. Ispričavam se javnosti zbog svojih nenamjernih propusta. Posvetit ću se daljnjoj provedbi reformi u sustavu zdravstva", priopćio je tog istog dana Varga.

Traži pravdu

No, nekoliko mjeseci kasnije na adresu Povjerenstva stigla je tužba!

"Tražim pravdu za sebe jer su me povlačili kroz medije i neopravdano optužen", komentirao je ministar tužbu koju je podigao.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara