Skandal u Splitu: Policija zataškala napad na mlade lezbijke na Bačvicama?

Skandal u Splitu: Policija zataškala napad na mlade lezbijke na Bačvicama?

Ilustracija: Paun Paunović/Cropix

GRUPA mlađih djevojaka napadnuta je u nedjelju rano ujutro na splitskim Bačvicama, i to navodno zbog toga jer su ih prepoznali kao lezbijke. Vraćale su se s rođendana, i same su bile pod utjecajem alkohola. Napala ih je grupa mladića verbalno i fizički.

Policajac odgurnuo napadnutu?

Policija nije nikoga uhvatila i privela, premda su na mjestu događaja zatekli jednog od napadača. Jedna od djevojaka inzistirala je da se mladić privede jer im je nastavio prijetiti i pred policijom, no to se nije dogodilo. Navodno je umjesto toga policajac odgurnuo djevojku koja je inzistirala na privođenju pa je pala i ozlijedila se. Djevojke su ga htjele prijaviti, ali to nisu učinile, jer im je zaprijetio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija: Sve ćemo ispitati

U Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj o događaju uopće nisu izvijestili, premda slični incidenti redovito ulaze u policijski bilten. Pozvali su djevojke da im se jave i kažu što se dogodilo. S obzirom da su se o slučaju raspisali mediji, provjerit će se zakonitost postupanja bez obzira na to hoće li djevojke prijaviti policajca zbog neprofesionalnog postupanja.

Djevojke su prikupile medicinsku dokumentaciju o ozljedama koje su zadobile u napadu te će predati stvar odvjetničkom timu udruge Kontra. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara