Skoro umrla zbog salmonele, a iz bolnice odgovaraju: "Za vrijeme liječenja se nije žalila"

Skoro umrla zbog salmonele, a iz bolnice odgovaraju: "Za vrijeme liječenja se nije žalila"

Foto: Opća bolnica Pula

NAKON što je Regional Express objavio pismo čitateljice Gabrijele Fatorić iz Poreča koja je jedva preživjela salmonelu, a sve zbog lošeg iskustva s pulskim i porečkim liječnicima, očitovala im se i Opća bolnica Pula preko glasnogovornika Gorana Paića.

Gabrijela iz Poreča jedva preživjela: Ne daj Bože nikome ovakve bolnice

Očitovanje prenosimo u cijelosti:

''Poštovani,

Slijedom Vašeg traženja vezano uz tijek boravka i liječenja bolesnice G.F. iz Poreča izvješćujemo Vas da smo neugodno iznenađeni objavljenim člankom u regionalnom mediju koji je potom prenijela i većina hrvatskih medija, poglavito iz razloga što nismo tijekom liječenja a niti nakon otpusta iz bolnice zaprimili nikakvu pritužbu bolesnice, a za što u bolnici postoji pisani protokol kao i služba kako na razini odjela tako i cijele bolnice čija je obaveza svaku takvu pritužbu detaljno analizirati. Nadalje, nismo bili kontaktirani niti od strane novinara Regional Expressa a prije same objave članka, a u cilju što objektivnijeg izvještavanja javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po objavljivanju samog članka bolnica je poduzela adekvatne mjere izvida objavljenih navoda
bolesnice iz rečenog članka. Uvidom u cjelokupnu medicinsku dokumentaciju razvidno je da su kod bolesnice poduzeti svi dostupni klinički i dijagnostički postupci kako bi se utvrdio razlog oboljenju i poduzelo adekvatno liječenje što je u konačnici rezultiralo postavljanjem ispravne dijagnoze i adekvatnog liječenja te ozdravljenja bolesnice. O svim ostalim navodima iz objavljenog članka bolnica će izvršiti detaljni izvid.

"Kvalitetno održavanje prostora gotovo je nemoguće"

Svjesni smo neadekvatnih uvjeta smještaja bolesnika kao i radnih uvjeta cjelokupnog osoblja.
Kvalitetno održavanje postojećih prostora gotovo je nemoguće uzevši u obzir njihovu starost i
financijska sredstva koja su potrebna za tu namjenu čime se samo potvrđuje nužnost izgradnje nove bolnice koja je i započela."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara