Skupina neodgojenih klinaca priredila rasistički incident na Trgu, htjeli tući turista jer je crnac

Skupina neodgojenih klinaca priredila rasistički incident na Trgu, htjeli tući turista jer je crnac

Foto: Facebook/Nikola Solic

SKUPINA mladića jučer je priredila rasistički incident na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, kada su se htjeli potući s grupom turista jer je jedan od njih bio crne rase. Cijelu je situaciju ispričao Nikola Solić u svojem statusu na Facebooku, a objavio je i fotografiju rasistički nastrojenih mladića.

"Volio bih upoznati roditelje ove djece ( oni će ih vjerovatno prepoznati jer sam ih snimio s mobitelom danas poslije 17 sati na trgu slučajno). Krenuvši od Krola na tramvaj, htio sam napravit 360 stupnjeva landscape trga IPohneom i upali su mi u kadar, što nije bitno za ovu priču.

Naime na Trgu je oko onih lampi na tramvajskoj stanici sjedilo 15-ak klinaca iz neke od Europskih zemalja, možda Britanaca , al nisam siguran i nisam kasnije pitao. A ova dječja gamad (ne starija od 15 godina), njih 4-5 verbalno napada , pazi sad, jedinog crnca među njima. Da koji kurac on njih gleda, da koji kurac hoće od njih, ostali strani klinci ne kuže o čemu se radi i kao i ostala kulturna djeca iz normalne Europe, ne kuže ništa. Jebeno normalno popodne na trgu, nitko od lokalnih zombija ne reagira, pogledam okolo, al policije po običaju nema, oni su inace u lijepoj našoj tu samo da budu oni koji razdvajaju nasilnike od napadnutih, kao nekada JNA. Nisam izdržao, jebiga, skinuo sam naočale ( a to nije dobro ni za koga, znaju to oni koji znaju).

"Ti si neki četnik"

Al' jebiga, preda mnom su klinci od 15 godina, samo sam ih upitao što to rade, da su to turisti i da od njih ova zemlja živi jer drugo ništa ne proizvodi i da nemaju pravo da maltretiraju nikoga, naročito ne nekoga druge rase. Al eto mi odgovora - nema on što nas gledat i da će ga sad razbit.

E, onda mi je pukao film, ajde sad, ja imam 58, ne mogu tući djecu od 15, pitam "a gdje su vam očevi? Nema smisla da vas ja tučem, odite odmah doma." Al' ovi klinci kao da ih je Goebels odgajao, "ti si neki četnik". Tad mi je pukao film, naravno nisam ni u jednom momentu fizički reagirao, ali sam im spomenuo i oca i majku, te rekao ono što me jebeno tišti zadnjih 25 godina. Imam 58, u ratu, (onom 1991 sam svašta radio, to znaju oni koji trebaju znati) i nikad nisam podvio rep, a kako sam prethodno skinuo naočale, vikno sam buuuuu,( uz napomenu da sljedeći put u svoje avanture pošalju svoje roditelje, jebene neznabošce) i oni su pobjegli prema Gradskoj kavani. Jebeno sam galamio, a oni koji me znaju, znaju da se to daleko čuje. Nije da na trgu nije bilo drugih ljudi, Hrvata, Hrvatina, svi su gledali u pod, policije naravno ( to sam već rekao) ni od korova, jedino mi je jedan ( vjerovatno student) došao i pružio ruku, uz ispriku, da on nije imao hrabrosti reagirati.

Potpuno ga razumijem. Naravno zahvalili su mi sa svojim thank you i ovi klinci, što su slučajno, kao svoju turističku destinaciju izabrali ovi nedođiju. E sad, da ja pitam Vas, moje Facebook prijatelje, da li bi vi prešutili ovakav događaj? Bi li reagirali?

Vjerojatno su loši đaci, neobrazovani i glupi

Eto, zato bih volio upoznati roditelje ovih zaglupljenih dječaka. Njih ni najmanje ne osudjujem, jer su vjerojatno loši đaci, neobrazovani i poprilično glupi, ratoborni (svi smo u neko vrijeme odrastanja bili takvi). Ali, jebeno školstvo, obrazovanje, ova država, koju smo toliko željeli i na kraju ostvarili je postala goli kurac. Toliko glupa, da ne povjerujes, 2 + 2 = 4, nema tu relativiteta. Nem možeš biti turistička destinacija a odgajati djecu kao rasiste, nacionaliste, šoviniste, idiote koji misle da su posebni, naročito ako su u čoporu.

Stoga, zaista bih volio upoznati ćaće ove djece, ne mame, jer, djeca mi nisu al pari. Dajte se pokažite više vi koji mislite da vam nije dosta ovo što smo vam dali, jer mi ( barem ja) dao sam sve da vama bude bolje. Uz napomenu, zaista nemam ništa s ovima koji su vas opljačkali i prevarili. Moje namjere su bile časne, a sa nečasnima nemam što razgovarati."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara