Slučaj "Touareg": Dragan Primorac se ne osjeća krivim

Slučaj "Touareg": Dragan Primorac se ne osjeća krivim

Foto: draganprimorac.com

BIVŠI HDZ-ov ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac danas je na zagrebačkom Županijskom sudu kazao da se ne osjeća krivim za optužbe da je tadašnjeg ravnatelja Zavoda za norme Dragutina Fundu, koji je priznao nedjelo, poticao da mu nabavi novi luksuzni službeni terenac "VW Touareg V6".

"Razumio sam optužnicu, koliko je to moguće i ne osjećam se krivim", kazao je Primorac pred vijećem sutkinje Koraljke Bumči. No, njegov suoptuženik istovremeno je priznao da je popustio ministrovim pritiscima i zlouporabio položaj potpisavši ugovor o leasingu za nabavu novog "Touarega".

Iako je na početku suđenja kazao da će se braniti šutnjom u sudnici je prikazana snimka njegova ispitivanja u Uskoku gdje je ispričao kako se s ministrom dogovorio da će Zavod za norme platiti prve tri rate od po 70 tisuća kuna za luksuzni terenac, dok će ostatak potom preuzeti Primorčevo ministarstvo. No, to se nije dogodilo jer je nakon Primorčevog odlaska s dužnosti ugovor raskinut, što je Zavod za norme koštalo oko 450 tisuća kuna, za koliko je po tvrdnjama tužiteljstva u ovom slučaju oštećen državni proračun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Funda je tužiteljima kazao da je sve učinio zbog straha za posao i karijeru, ali i da Primorac nije želio da se zna za automobil pa je bio parkiran u Zavodu.

Riječ je o optužnici koju je Županijski sud u veljači prošle godine odbacio, ali Vrhovni sud dva mjeseca kasnije odlučio da se treba nastaviti kazneni postupak.

Nakon što je afera izašla u javnost Primorac je tvrdio da je riječ o podvali, jer je Touareg koji je on vozio "siv, a ne crn" te da je u vlasništvu tvrtke u kojoj se zaposlio nakon odlaska s dužnosti. Zbog objavljivanja "neistinitih informacija" najavljivao je i tužbe, a u konačnici je kazneno prijavio županijsku državnu odvjetnicu Željku Pokupec. Tražio je njeno razrješenje tvrdeći da je od svjedoka Mirka Smoljića tražila da ga lažno tereti. Tužiteljstvo je na to odgovorilo da je Županijski sud odbio Primorčev prijedlog da se iz spisa kao nezakonit izdvoji iskaz tog svjedoka te da drugi komentar nije potreban.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara