Smijenjena direktorica zadarske Zračne luke postala savjetnica direktorice i dobila veću plaću

Smijenjena direktorica zadarske Zračne luke postala savjetnica direktorice i dobila veću plaću

Foto: Hina

OBNAŠATELJICA dužnosti direktorice zadarske Zračne luke Irena Ćosić potvrdila je danas da je bivša direktorica Katica Pupić Bakrač, koju je smijenila Skupština Zračne luke, postala savjetnicom direktorice s većom plaćom nego što ju je primala kao direktorica.

Ćosić je za Hinu pojasnila da je u listopadu potpisan prvi kolektivni ugovor za radnike Zračne luke, kojim je utvrđena rang lista bodova po radnim mjestima. "Radno mjesto savjetnika direktora ima koeficijent 10, s plaćom nešto manjom od 20.000 kuna", rekla je Ćosić dodavši da je Pupić Bakrač jučer potpisala novi ugovor o radu na mjestu savjetnice direktorice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema tom kolektivnom ugovoru Katica Pupić Bakrač imat će plaću veću od direktorice, što je nelogično, pa u Zračnoj luci planiraju uskoro pokrenuti pregovore o izmjenama kolektivnog ugovora, rekla je Ćosić.

Skupština Zračne luke Zadar razriješila je u ponedjeljak, 4. studenog, Katicu Pupić Bakrač dužnosti direktorice zračne luke, a obnašateljicom dužnosti direktorice imenovala Irenu Ćosić, uz najavu da će uskoro raspisati natječaj za novu čelnu osobu zadarskog aerodroma.

Razlog smjene je bonus od 195.000 kuna koji je Pupić Bakrač uzela kao nagradu za dobro poslovanje, te ga odbila vratiti tvrdeći da je sve učinjeno po zakonu. Također je najavila tužbu jer smatra da je smijenjena na nezakonit način.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara