Snijeg cijelo jutro padao u Zagrebu i na Sljemenu!

Snijeg cijelo jutro padao u Zagrebu i na Sljemenu!

Foto: Čitatelj Indexa

ZAGREB nikako da dođe na kraj sa snijegom. Tijekom jutra oko pola sata padao je gust snijeg nošen vjetrom. Unatoč tome što je padao dosta gusto, ne očekuje se da će se primiti.
Temperatura zraka u Zagrebu trebala bi biti iznad nule, sve do večeri.

Diljem zemlje oblačno

Trenutno gust snijeg pada i na Sljemenu.

U cijeloj Hrvatskoj danas je oblačno, a tako će biti i tijekom cijelog dana. Na moru je toplo, uglavnom iznad 10 stupnjeva, a jutro je bilo najhladnije upravo na Sljemenu gdje je prema podacima DHMZ-a -3!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kiša će kroz dan zahvatiti cijelu zemlju, a osim u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, snježne oborine očekuju se i u Slavoniji.

"U Hrvatskoj će danas do kraja dana biti umjereno do znatno oblačno, na sjeverozapadu i u višim predjelima padat će snijeg, a drugdje još u početku može biti kiše ili susnježice. Na Jadranu mjestimice kiša, a ponegdje može biti i obilnijih pljuskova s grmljavinom. Na sjevernom Jadranu navečer će zapuhati bura. Poslijepodnevna temperatura zraka u većini predjela u unutrašnjosti bit će od 0 do 5, na Jadranu i u istočnoj Slavoniji od 8 do 13 stupnjeva", rekla nam je dežurna prognostičarka Državnog hidrometeorološkog zavoda, Nataša Strelec Mahović.

U danima koji slijede nema opasnosti od obilnijeg snježnog pokrivača. "Do kraja tjedna očekujemo djelomice sunčano i prohladno vrijeme. U nedjelju će ponovno u unutrašnjosti mjestimice biti slabog snijega, a na Jadranu kiše. Vjetar većinom slab, u nedjelju na Jadranu jaka bura".

Oborinska voda poplavila ulicu

Danas je na Dankovečkoj ulici kod broja 43 pedesetak metara prometnice poplavljeno oborinskom vodom zbog čega se cestovni promet odvija usporeno, priopćeno je iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

Na terenu je dežurna ekipa Ureda za upravljanje u hitnim situacijama i dežurna ekipa Vodoopskrbe i odvodnje koji uklanjaju vodu s prometnice. Uzrok poplavljivanja su začepljeni odvodni kanali što će se rješavati kada to dozvole vremenske prilike. Radi osiguranja sigurnog odvijanja prometa Zagrebačke ceste će postaviti privremenu signalizaciju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara