Spašena ozlijeđena alpinistica kod Omiša

Spašena ozlijeđena alpinistica kod Omiša
Foto: Arhiva
 
USPJEŠNO je završena akcija spašavanja ozlijeđene penjačice kod Omiša. Djelatnici Hrvatske gorske službe spašavanja spustili su alpinisticu s 200 metara visoke stijene, koja se trenutno nalazi u splitskoj bolnici.
 
Akcija je završila danas nakon 16 sati, a u spašavanju je sudjelovalo 25 djelatnika GSS-a, potvrdio je za Media servis pročelnik Vinko Prizmić.
 
"Penjačica je zadobila teže ozljede glave unatoč kacigi. Doživjela je jaki udarac, imala otvorenu ozljedu glave, bila je neko vrijeme bez svijesti. Predana je u KB Split. Tamo će biti na opservaciji. Mi se nadamo da neće biti nekih težih posljedica", rekao je Prizmić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Riječ je o hrvatskoj penjačici, iza koje su godine iskustva, ali i priznanja u tom što radi.
 
"Ona je jedna od najkvalitetnijih hrvatskih penjačica. Vrlo je iskusna. Ona se ne sjeća kako je došlo do nesreće", kaže Prizmić.
 
GSS-ovci su jutro započeli s još dvije potrage, jedna jedna je nažalost završila tragično, a druga već pet dana ne daje nikakve rezultate. Osoba koja je nestala na području Trogira, pronađena je danas prijepodne mrtva. Inače, GSS-ovci na području Podstrane još uvijek tragaju za nestalom 72-godišnjakinjom, koja je nestala prije pet dana.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara