Sramota! Djeca u Hrvatskoj gladuju, a Vlada daje 3,2 milijuna kuna Crkvi u BiH za ratu kredita!

Sramota! Djeca u Hrvatskoj gladuju, a Vlada daje 3,2 milijuna kuna Crkvi u BiH za ratu kredita!

Fotomontaža: Index, Hina

VLADA Zorana Milanovića uplatit će Vrhbosanskoj nadbiskupiji iznos od 425,042 eura kao pomoć pri podmirenju rate kredita! Prema Vladinom dokumentu tako će se više od 3,2 milijuna kuna isplatiti iz proračunskih zaliha Državnog proračuna!

> Reakcije: "Ako već ne žele otići s vlasti, neka idu među narod da vide kako ljudi žive"

> Donesen državni proračun za 2015.: Vlada nema 1,5 milijuna kuna za gladnu djecu

> Potresne snimke iz zagrebačke pučke kuhinje: "Nema gore nego kad mi dijete kaže - Mama gladna sam"

Za isplatu milijuna za Crkvu zaduženo je Ministarstvo financija.

Naime, Ministarstvo financija zatražilo je od Vlade da se odobre sredstva Vrhbosanskoj nadbiskupiji kako bi se podmirile rate kredita za izgradnju svećeničkog doma u Sarajevu. Kredit je ugovoren kod Hrvatske banke za obnovu i razvitak 2007. godine.

"Vrhbosanska nadbiskupija nije u mogućnosti namiriti ratu kredita ne samo poradi sveopće ekonomske krize, već ponajprije iz razloga nužne prenamjene dotada raspoloživih sredstava uslijed poplava koje su zadesile područje, a u kojima je intenzivno stradalo dvadeset župa Vrhbosanske nadbiskupije", stoji u dopisu Ministarstva financija Vladi RH kojeg potpisuje ministar Boris Lalovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Zoran Milanović napomenuo je da će država "pod račun drugom transakcijom uzeti određene nekretnine koje Vrhbosanska nadbiskupija ima u Hrvatskoj".

Podsjetimo kako su vladajući nedavno odbili amandman prema kojem se tražilo 1,5 milijuna kuna za subvencioniranje prehrane siromašne školske djece u sljedećoj godini. Rekli su da nema novca.

U svećeničkom domu svaki korisnik ima svoj apartman od 50 kvadrata

"Do useljenja u novi objekt, svećenici su stanovali u zgradi Bogoslovije. Novi Dom pruža mogućnost svećenicima koji dođu u mirovinu ili zbog bolesti moraju prekinuti službu, život dostojan čovjeka.

Svaki korisnik ima svoj apartman od 50m2 u kojemu se nalazi radna i spavaća soba, kupaonica, čajna kuhinja i balkon. Korisnicima je osigurana hrana, medicinska njega, duhovni i rekreativni prostor.

Kako su u sklopu Doma garaže i poslovni prostori, prihodi istih idu za samo održavanje. Trenutno ima petnaest umirovljenih svećenika.", stoji na stranici sarajevskog Svećeničkog doma.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara