Stanovnici pulskog naselja prosvjedovali protiv gradnje Islamskog centra: "Trebaju nam vrtići"

Stanovnici pulskog naselja prosvjedovali protiv gradnje Islamskog centra: "Trebaju nam vrtići"

Screenshot i video: YouTube (Regional Express)

STOTINJAK prosvjednika - stanovnika pulskog naselja Valmada, nezadovoljni planom izgradnje Islamskog centa, prosvjedovalo je predvečer noseći natpise "Želimo transparentne odluke gradske uprave" i "Trebaju nam vrtići i sportska dvorana".

Gradskim su vlastima poručili kako na tom području žele vrtić i sportske sadržaje te da za Islamski centar pronađu prikladnije mjesto.

Zdravko Juran rekao je u ime okupljenih mještana Valmada da su za suživot, no nisu sretni odlukom grada da se u srcu naselja izgradi Islamski centar.

Kako je rekao Juran, Gradska uprava o tom projektu nije obavijestila ni vijećnike s tog područja ni čelnike Mjesnog odbora Valmada.

"Tražimo da se promijeni gradska odluka jer je ona štetna za naselje".

"U Valmadama trebaju nam sadržaji poput škola i vrtića, a ne džamija, pa bi bilo bolje da se tu parcelu na kojoj se planira graditi islamski centar iskoristi za potrebe mještana Valmada", poručio je Juran. I ostali mještani poručili su kako će se boriti protiv takve gradske odluke.

U Puli živi oko šest tisuća muslimana, od čega 3000 aktivnih članova Islamske zajednice. Dosadašnja bogomolja u gradskom centru već im je dugo premala, a grad je za gradnju islamskog centra predložio naselje Valmade.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara