Stariji sin Joea Bidena izgubio bitku s rakom

Stariji sin Joea Bidena izgubio bitku s rakom

Screenshot: YouTube

BEAU  Biden, stariji sin američkog potpredsjednika Joea Bidena, umro je od karcinoma na mozgu u 46. godini, objavila je u subotu Bijela kuća.

"Čitava obitelj Biden neopisivo je potresena. Znamo da će Beauov duh ostati s nama, posebno uz njegovu hrabru suprugu Hallie i dvoje iznimne djece, Natalie i Huntera", ističe potpredsjednik u priopćenju.

Beau "se borio s karcinomom na mozgu istom odlučnošću, hrabrošću i snagom kao sa svime u životu", nastavio je on.

Beau Biden, po zanimanju odvjetnik, bio je državni odvjetnik američke savezne države Delaware, na sjeveroistoku SAD-a. Nakratko se planirao kandidirati za američki Senat u okrugu svojeg oca kad je ovaj postao potpredsjednik ali je na kraju odlučio baviti se pravom.

Sućut obitelji Obama

U odvojenom priopćenju predsjednik Barack Obama i supruga Michelle izrazili su sućut obitelji Biden.

"Kao i njegov otac, Beau je bio dobra i darežljiva osoba, praktični katolik i duboki vjernik koji je ostavio traga na život svih onih koji su se susreli s njim", dodao je američki predsjednik.

Beauova smrt nova je obiteljska tragedija obitelji Biden.

Supruga i malena kći potpredsjednika Joea Bidena poginule su 1972. u automobilskoj nesreći odlazeći u božićnu kupovinu. Beau i njegov brat Hunter, koji su također bili u vozilu, preživjeli su nesreću.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara