Stazić: HDZ treba ugasiti! Borili su se da dođu na vlast da bi mogli pljačkati

Foto: Hina

POTPREDSJEDNIK Hrvatskog sabora SDP-ovac Nenad Stazić poručio je danas, u povodu jučerašnje presude za aferu Fimi media, da su HDZ i bivši predsjednik te stranke Ivo Sanader osramotili cijelu Hrvatsku, dok HDZ-ovci odgovaraju kako je riječ tek o nepravomoćnoj presudi.

"Nije jučerašnji dan sramota samo za HDZ, nego su HDZ i njihov bivši predsjednik osramotili cijelu Hrvatsku", kazao je novinarima Nenad Stazić.

Strašno je, kaže Stazić, kakvu su štetu proizveli HDZ-ovci. "Ne materijalnu, nju će oni nadoknaditi, nego štetu ugledu politike i političara", tvrdi Stazić i dodaje kako će tu štetu biti teško ispraviti. "Morat ćemo se svi truditi da taj njihov grijeh popravimo u javnosti", rekao je Stazić novinarima.

Stazić tvrdi i da predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko odbija prihvatiti presudu. "Sud je rekao da je HDZ kriv, a Karamarko kaže da on nikada neće prihvatiti krivnju. To znači da čovjek koji bi sutra mogao biti izabran za premijera kaže da ne želi poštivati pravni sustav ove zemlje, pravosudne odluke, pa to je prestrašno", zgražao se Stazić.

"Mislim da bi HDZ trebao prestati funkcionirati, bez obzira na to kakva će biti konačna presuda", rekao je. U obrazloženju presude se, podsjeća Stazić, kaže da su oni s Fimi medijom od 2003., odmah kad su stupili na vlast, imali plan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Oni su se borili da dođu na vlast da bi mogli pljačkati zemlju. Pa to je prestrašno, takva stranka se treba ugasiti", poručuje Stazić.

Reiner uvjeren da se presuda neće održati

Potpredsjednik Sabora iz redova HDZ-a Željko Reiner kaže pak kako je nepristojno komentirati nepravomoćne presude. "One ne predstavljaju same po sebi mnogo i kasnije u postupku mogu se kompletno promijeniti", ističe Reiner.

Presuda je, kaže, bez presedana. "Takva presuda nije se nikada ranije dogodila, ne samo u hrvatskoj povijesti nego je nepoznata i u europskoj pravnoj praksi, da se za jednu stranku tvrdi da je kazneno odgovorna za nešto", poručuje.

Uvjeren je, kaže, da se presuda neće održati, kao i da stranka nije odgovorna.

HDZ-ov Davorin Mlakar priznaje da se svaka presuda odražava na volju birača no nada se, kaže, da se ova može i pozitivno odraziti na birače HDZ-a.

"Vjerujem da se ovakva presuda neće potvrditi jer ona ima manjkavosti na koje ćemo ukazati u žalbenom postupku", rekao je Mlakar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara