Stier: Putin se manjinama koristi kao Milošević

Foto: Hina

ZASTUPNIK HDZ-a u Europskom parlamentu Davor Ivo Stier izjavio je u srijedu u Strasbourgu da se ruski predsjednik Vladimir Putin koristi manjinama kao alibijem za agresiju, baš kao što je to činio Slobodan Milošević.

U Europskom parlamentu vodi se rasprava o krimskoj krizi, a Stier je rekao da je ona važna kako bi se razotkrile laži kremaljske propagande.

"Laž je da je ruska invazija na Krim bila zbog zaštite manjina. Istina je da je to bila manipulacija manjinama. Putin koristi manjine kao alibi za agresiju na Ukrajinu, isto kao što je devedesetih Milošević koristio manjine kao alibi za agresiju na Hrvatsku, na BiH, na Kosovo", rekao je Stier.

"Laž je i što se trenutno koristi kao dio propagande iz Kremlja da je Kosovo presedan za referendum u Krimu. Nije. I međunarodni sud pravde u Haagu je potvrdio da nezavisnost Kosova nije ilegalna jer je Kosovo imalo elemente sastavnice bivše jugoslavenske federacije. Kad se federacija raspala, postojali su elementi za neovisnu državu", rekao je Stier.

Svoje je izlaganje zaključio porukom da će referendum u nedjelju na Krimu biti ilegalan, da je ruska invazija na Ukrajinu ilegalna, "to je agresija na Ukrajinu i teritorijalnu cjelovitost jedne zemlje".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara