Stiže nam ministar vanjskih poslova Velike Britanije

Stiže nam ministar vanjskih poslova Velike Britanije

Foto: FAH

MINISTAR vanjskih poslova Ujedinjene kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske, Philip Hammond, dolazi u službeni posjet Hrvatskoj. Sastat će se s predsjednikom Vlade Zoranom Milanovićem, te s potpredsjednicom Vlade i ministricom vanjskih poslova Vesnom Pusić.

Ministar Hammond također će, s nizom hrvatskih političara, poslovnih ljudi i stručnjaka, razgovarati o budućnosti Europe i potrebi reformiranja Europske unije. Posjet ministra Hammonda Hrvatskoj poklapa se s vrlo važnim trenutkom za Europu, tek nekoliko mjeseci nakon što su nova Europska komisija i Europski parlament preuzeli dužnost.

Velika Britanija, upravo zbog toga, poziva na provođenje reformi EU-a, kako bi se Uniju prilagodilo 21. stoljeću i učinilo je mjestom koje osigurava veću zaposlenost i prosperitet za sve svoje članice i sve građane - ističu u Vladi Ujedinjene kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Hrvatska i UK njeguju dobre odnose

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posjet ministra Hammonda još jednom potvrđuje bliske odnose Ujedinjene Kraljevine i Hrvatske. Prethodnik ministra Hammonda, William Hague, posjetio je Hrvatsku u svibnju 2013., dva mjeseca prije ulaska Hrvatske u Europsku uniju - kako bi čestitao političkim liderima i građanima na uspješnom procesu pristupanja.

Ministar Hammond u Zagrebu će također razgovarati o nedavno pokrenutoj inicijativi EU-a za Bosnu i Hercegovinu, na kojoj Velika Britanija i Hrvatska već vrlo blisko surađuju. Ostale teme razgovora bit će borba protiv terorizma, vanjska politika, NATO, Ukrajina i regionalna sigurnost.

Philip Hammond preuzeo je dužnost ministra vanjskih poslova u srpnju 2014. Prije toga je bio ministar obrane.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara