Što znaju o crnom fondu HDZ-a? Sanader za svjedoke pozvao Todorića, Pavića i Horvatinčića!

Foto: Index

ODVJETNICA Ive Sanadera Jadranka Sloković potvrdila je u sinoćnjem Dnevniku 3 HTV-a kako su u slučaju crnih fondova, odnosno Fimi-medije za svjedoke pozvali Ivicu Todorića, Tomislava Horvatinčića, Ninoslava Pavića, Mladena Bajića...

Na pitanje voditelja Dnevnika zbog čega su oni među svjedocima, Jadranka Sloković nije dala precizan odgovor zato što sud još nije prihvatio zahtjev obrane za svjedočenjem navedenih, no Sloković smatra da nema razloga da to bude odbijeno te da da će oni svjedočiti.

"Oni znaju zašto su pozvani!"

"Ne mogu reći iz kojeg razloga baš njih zovemo. Mogu samo reći da oni znaju kakve su kontakte imali sa gospodinom Sanaderom i HDZ-om", kazala je Sloković, a na pitanje voditelja je li se radilo o kontaktu sa strankom ili osobnom kontaktu, odvjetnica kaže: "Može biti i jedno i drugo, ali zasad ne možemo više govoriti o tome. Kad budu prihvaćeni kao svjedoci, saznat će se zašto su pozvani".

"Pavića nismo zvali zbog suradnje medija i istražitelja. Da smo htjeli nekoga zvati na te okolnosti ne bismo zvali njega već neke druge osobe. Ono što je neosporno je da postoji izvjesna sprega između medija i Uskoka, da su dokumenti curili na način na koji nisu smjeli, i da nitko nije poduzimao ništa po tom pitanju, a na određene pogreške Uskoka i rad Mladena Bajića kritika nema", kazala je Sloković dodajući kako očekuje da svi svjedoci budu prihvaćeni jer su svi relevantni i nema razloga da budu odbijeni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara