Stotinjak prosvjednika u Sisku: Želimo ostavku i pritvor Lovrić Merzel te građansku vlast kao u Metkoviću!

Ilustracija: Facebook

SISAČKI građani danas su s početkom u 13 sati održali prosvjed protiv sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel na kojem su zatražili njezinu ostavku. Kako prosvjednici ističu na Facebook grupi Želimo ostavku Marine Lovrić Merzel, okupilo ih se više od stotinjak.

"Želimo ostavku i istražni zatvor Marine Lovrić Merzel!", "Želimo izvanredne izbore u roku od dva mjeseca u županiji i gradu Sisku!", "Želimo promjenu politike u gradu i županiji prema principu Metkovića, Omiša i Primoštena!", samo se neke od poruka ogorčenih građana.

"Pozivamo sve mlade, školovane, moralne i sposobne građane Sisačko-moslavačke županije da se angažiraju kako bi složili građanski program oporavka za županiju i grad te građansku listu za prijevremene izbore, kako bi skinuli HDZ i SDP s vlasti i oporbe u županiji i gradu!!", istaknuli su prosvjednici.

Potpora im je stigla iz Trogira, Đurđevca, Slavonije, Rijeke, Motovuna i Zadra, a građani pišu: "Siščani, budite promjena koju želite vidjeti u županiji".

Rastrošna i bahata županica s nizom optužbi za kriminal, korupciju i rastrošnostPodsjećamo, kuma ministara Slavka Linića i Miranda Mrsića u više se navrata našla u središtu pažnje javnosti zbog optužbi za kriminal, korupciju i rastrošnost. Posljednji događaj koji je uzburkao građane bilo je javno svjedočenje njezine bivše pomoćnice Jasmine Jovev koja ju je optužila da je županijski novac trošila za vlastite potrebe. Prije toga je izazvala bijes javnosti naručivanjem skupocjenog automobila u županiji koja grca u krizi.

Usprkos svim optužbama, sisačko-moslavačkoj županici odstupanje nije ni na kraj pameti, a u njezinim je nastojanjima i aktivnostima podržavaju njezini utjecajni kumovi i ostatak vrha SDP-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara