Stožer skuplja potpise ugostitelja s Rive: Ministre Maras, parada nanosi štetu, zabranite je!

Foto: Joško Ponoš / Cropix

GRAĐANSKI stožer za obranu Rive pokrenuo je peticiju među privatnim ugostiteljima koji drže kafiće na rivi. Skupljaju potpise i danas će zahtjev poslati splitskom gradonačelniku Kerumu i ministru poduzetništva Gordanu Marasu. Traže da se zabrani parada, i to zbog štete koju će ugostitelji pretrpjeti taj dan zbog policijskih blokada i ostalih mjera osiguranja, koje uključuju i uklanjanje staklenih predmeta sa štekata.

Čovjek koji skuplja potpise kaže da je iznimno zadovoljan odazivom ugostitelja, koji se redom potpisuju za zabranu parade.

Kafići na rivi na dan parade bez lipe zarade?!

Ne čudi to, jer na dan održavanja Pridea, na posao i goste mogu slobodno zaboraviti. Cijela je riva pogođena, ne samo dio na kojem se održava parada, već i oni koji se nalaze na drugoj strani, blizu Dioklecijanovih podruma. Tko će sjesti na štekat s pogledom na 20 kombija interventne policije?

Ugostitelji se pitaju. Sezona je blizu, grad je pun turista, a na dan parade, svim vlasnicima kafića na rivi, i to na udarnu subotu, najbolje je da zatvore i ostave i sebe i svoje radnike bez lipe zarade?! Očekivano, i njima Pride ide na živce i ako se njih pita, najbolje bi bilo da ga nema...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara