Strava u Chicagu: Majka mjesecima izgladnjivala 16-godišnju kći, djevojka težila svega 10 kilograma!

Strava u Chicagu: Majka mjesecima izgladnjivala 16-godišnju kći, djevojka težila svega 10 kilograma!

Screenshot: YouTube

DARLENE ARMSTRONG težila je svega 10,4 kilograma kada ju je socijalna služba oduzela nemarnoj majci i smjestila u bolnicu. Djevojka ima 16 godina i boluje od cerebralne paralize, a njezina majka u potpunosti ju je zanemarivala i izgladnjivala.

Djevojku su službenici Centra za socijalnu skrb spasili u ožujku, a Chicago Tribune u svojoj je istrazi oko slučaja utvrdio kako je nesretna djevojka mogla biti spašena čak četiri mjeseca ranije, nakon što je Centar zaprimio anonimnu dojavu o zanemarivanju djeteta.

Još u studenom prošle godine nadležna služba zaprimila je anonimni poziv kojim su obaviješteni da Darlene ne hrane, kao i da liječnika nije posjetila godinama. Istraga Chicago Tribunea je pokazala da je istražitelj u djevojčin dom odlazio tri puta, ali ju nije vidio. Tek tijekom četvrtog posjeta socijalni radnik pronašao je djevojku, iako je majka rekla da nije doma.

Sa 16 godina težila svega deset kilograma!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Liječnici u dječjoj bolnici Comer u Chicagu izjavili su kako je zdravstveno stanje djevojke vrlo loše te da teži svega deset kilograma, što je tipična kilaža jedne dvogodišnje ili trogodišnje djevojčice. Nisu mogli utvrditi koliko je dugo okrutna majka izgladnjivala svoju kći, ali vjeruju kako ju je zanemarivala mjesecima.Nakon što je slučaj otkriven, majka je privedena na ispitivanje. Odmah je opovrgnula tvrdnje da je izgladnjivala Darlene, ali policija joj, logično, nije povjerovala. Majka je tvrdila kako je Darlene svaki dan pripremala jaja za doručak, rižu i piletinu za ručak te čokoladne proteinske napitke za večeru. Ubrzo je, nakon što su u javnost procurile šokantne fotografije njezine kćeri, priznala krivnju za zanemarivanje djeteta. Osuđena je na sramotno nisku uvjetnu kaznu u trajanju od 18 mjeseci.

Djevojka se nalazi na liječenju u bolnici u Chicagu te se osjeća bolje, ali liječnici nisu sigurni koliko će dugo trajati njezin oporavak.

Majka otprije poznata Socijalnoj službi

Istraga Chicago Tribunea pokazala je i da je Socijalna služba i ranije imala problema s obitelji Armstrong. Naime, 1996. godine, Darlene i njezina braća i sestre oduzeti su majci, također nakon anonimne dojave u kojoj je otkriveno kako majka izgladnjuje djecu. Tri godine kasnije, djeca su vraćena majci na skrb.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara