Sudbina i dalje neizvjesna: "Brač brendiramo kao otok kulture i avanture, a aerodrom se zatvara"

Sudbina i dalje neizvjesna: "Brač brendiramo kao otok kulture i avanture, a aerodrom se zatvara"

Foto: airport-brac.hr

NA SKUPŠTINI Splitsko-dalmatinske županije, vijećnica Danica Baričević prozvala je državu zbog nezainteresiranosti za 36 posto udjela nad zračnom lukom Brač.

"Danas kad otok Brač brendiramo kao otok kulture i avanture, na kojem imamo jednu izvrsnu aerodromsku izgrađenu infrastrukturu i ljudske potencijale, zatvara se taj aerodrom. Živimo od turizma i jedini pozitivan prinos u našoj Splitsko-dalmatinskoj županiji je od turizma", rekla je Baričević i zatražila od županijskog Upravnog odjela da bude posrednik između Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture i vlasnika Jake Andabake, te da se ne dozvoli zatvaranje ovog važnog gospodarskog subjekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Niti smo suvlasnici, niti smo bili, niti ćemo biti. Mi ćemo doista rado biti posrednici u pripremi jednog takvog sastanka i mi ćemo inicijativom župana pokrenuti postupak i prema većinskom vlasniku, Zlatnom ratu i prema manjinskom vlasniku, dakle državi da se vidi što se do početka turističke sezone može napraviti da se otkloni potencijalna opasnost od zatvaranja aerodroma", odgovorio je dožupan Visko Haladić.

Problem s ovom investicijom puno je veći i posrednički sastanak ga neće lako riješiti. Naime, terminal, potpuno nov - zjapi prazan. Toranj kontrole leta - nikad nije korišten. Uz sve to, aerodromu je istekao i certifikat za pružanje usluga. Tako kapital vrijedan više od 20 milijuna eura leži neiskorišten. Radnici tvrde, isključivi krivac je većinski vlasnik, Jako Andabak i tvrtka Zlatni rat.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara