Suđenje za Fimi-mediju počinje 16. travnja: Jadranka Kosor i cijelo predsjedništvo HDZ-a bit će svjedoci!

Foto: Goran Mehkek/Cropix

ŽUPANIJSKI sud u Zagrebu odredio je da će suđenje u slučaju Fimi-media, najvećoj korupcijskoj aferi u Hrvatskoj, početi 16. travnja. Na suđenju je svjedočiti između 130 i 150 svjedoka, a između ostalih će svjedočiti Jadranka Kosor i cijelo Predsjedništvo HDZ-a.

Podsjetimo, krivnju su jučer priznali Pavošević, Barišić te Jurak, dok su je odbacili HDZ, Ratko Maček i Sanader, koji je poručio: "Netko prizna da je kriv, da je počinio kazneno djelo, a onda samo kaže da mu je to naredio Sanader. Dokazat ćemo da nije tako. Taj film oni neće gledati"

Obrana i USKOK razmijenili su jučer dokazne prijedloge o kojima će se očitovati, nakon čega će predsjednica sudskog vijeća Ivana Čalić odlučiti koji će se od njih naći na glavnoj raspravi. Predložen je i podugačak popis svjedoka.

"Tužiteljstvo ima 349 svjedoka, s tim da će oni predlagati da se ti iskazi čitaju, a mi ćemo ocijeniti sa čime ćemo se složiti, a sa čime ne", kazao je Sanaderov odvjetnik Prodanović.

Mačeka nije iznenadilo priznanje krivnje Barišića, Jurak i Pavošević

Danas su se na pripremnom ročištu o dokaznim materijalima očitovali tužiteljstvo i obrana koja traži da se dio od 349 svjedoka tužiteljstva neposredno ispita na sudu, a ne da se samo čitaju njihovi iskazi. Podsjetimo, obrana je predložila više od 200 svjedoka.

Inače, bivši glasnogovornik Vlade i HDZ-a Ratko Maček na pitanje je li ga iznenadilo što su Mladen Barišić, Nevenka Jurak i Branka Pavošević jučer priznali krivnju, samo je kratko poručio: "Ne, a zašto bi kada su krivi?".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara