Suđenje za dvostruko ubojstvo u Vojniću: Svjedočenje bivše djevojke Boška Šapića razlikuje se od prethodnih

Suđenje za dvostruko ubojstvo u Vojniću: Svjedočenje bivše djevojke Boška Šapića razlikuje se od prethodnih

Foto: Hina

NA SUĐENJU za ubojstvo dvojice mladića u Vojniću u studenom prošle godine, svjedočila je tadašnja djevojka optuženog ubojice Boška Šapića, Viktorija Jakuš Mejarec, koja je u ljubavnoj vezi bila i s ubijenim Alvinom Horvatićem, no njene su današnje riječi u ključnim dijelovima razlikovale od prethodnih svjedočenja u istrazi.

Ukratko, nakon njenog današnjeg svjedočenja ostalo je nerazjašnjeno jesu li neposredno prije smrti pokojni Horvatić i Dejan Vučković s prijateljima izvukli Šapića na silu iz automobila, nakon čega su se potukli, ili je on sam izašao i napao Alvina, koji je htio da Viktorija te večeri ostane s njim, odnosno da ostavi Šapića.

"Čula sam kada je na parkiralištu bara Tomislav Kulić pitao Alvina: Kume, koga treba tuči, a on mu je samo prstom pokazao na Boška. Alvin je htio da izađem iz auta, a ja sam mu pred Boškom rekla da smo on i ja prekinuli i da nemamo više što razgovarati. Vukao me Alvin van, da razgovaramo, ja sam pogledala Boška i on je rekao, razgovaraj s njim, pa sam izašla. Alvin mi je onda rekao da ne zna što će sad napraviti, ako ja odem", rekla je Viktorija.

Daljnji tijek događaja je pod detaljnim ispitivanjem suca Ante Ujevića, tužitelja Zdravka Cara i branitelja okrivljenog Ljubiše Drageljevića poprimio nekoliko različitih verzija.

Prema njima, ali i različitim verzijama nekoliko drugih saslušanih svjedoka sudsko će vijeće trebati odvagnuti je li okrivljeni Šapić počinio teško ubojstvo, kako tvrdi optužba ili je prekoračio nužnu obranu, kako tvrdi obrana.

Jakuš Mejarec: Alvin je bio ljubomoran

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o svojim ljubavnim vezama Viktorija je rekla da je Boško preko društvenih mreža primao prijetnje i uvrede od Alvina pa mu je napisao i poruku - "Moje nikada nitko nije dirao, pa nećeš ni ti".

"Boško je čak htio i prekinuti sa mnom, jer je rekao da ne želi imati probleme, a bio je dobar prema meni, nosio me kao kap vode na dlanu i nije bio ljubomoran, a Alvin je", kazala je svjedokinja.

Ostalih je nekoliko svjedoka danas govorilo o okolnostima što su prethodile sukobu, tko je od njih osobno vidio koji dio tragičnog događaja, najprije na parkiralištu noćnog bara, a potom i uz prometnicu, nedaleko bara, gdje je okrivljeni Šapić nožem zadao smrtonosne rane Alvinu Horvatiću i njegovom prijatelju Dejanu Vučkoviću.

Tomislav Kulić je u svom svjedočenju opovrgnuo Viktorijine riječi da je pitao Alvina koga treba tući, te je rekao da se s Viktorijom pred svima spreman o tome suočiti.

Suđenje se nastavlja sutra, saslušanjem šest novih svjedoka tužiteljstva, dok će se svjedoci i vještaci koje je predložila obrana saslušati nakon što se provede psihijatrijsko vještačenje, na zahtjev obrane. Obrana je zatražila i rekonstrukciju na mjestu događaja, a sudsko vijeće o tom dokaznom prijedlogu još nije odlučilo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara