Sukob srpskih navijača i kosovske policije na Merdaru: Policajci izvukli pištolje, ozlijeđeno 20 osoba

Sukob srpskih navijača i kosovske policije na Merdaru: Policajci izvukli pištolje, ozlijeđeno 20 osoba

Ilustracija: AFP

GRUPA navijača nogometnog kluba Partizan sukobila se danas oko 8 sati ujutro na administrativnom prijelazu Merdare s Kosovskom policijom. Prema posljednjim informacijama ozlijeđeno je 20 osoba, od kojih pet teško. Direktorica Doma zdravlja u Kuršumliji Ljiljana Arsenijević je navela da je hitna služba Doma zdravlja u Kuršumliji primila 20 ozlijeđenih osoba, koje su zadobile rane iz vatrenog oružja, javlja B92.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njezinim riječima, ekipa Hitne medicinske pomoći je deset osoba zbrinula na licu mjesta, dok je ostalih deset, zbog ozbiljnosti ozljeda, zbrinuto u Domu zdravlja u Kuršumliji. Petoro ih ima teže ozljede te su  kolima hitne pomoći prevezeni u Zdravstveni centar "Dr Aleksa Savić" u Prokuplju.

Tanjug javlja kako je 54 Srba jutros prešlo administrativnu liniju na Rudnici i Jarinju uputivši se prema Gazimestanu na obilježavanje Vidovdana. Zaustavila ih je kosovska policija kod Vučitrna i onemogućila im prolazak, zahtijevajući da se vrate preko administrativnog prelaza Merdare, gdje je došlo do sukoba.

"Rekli su nam da tu nećemo proći i da nemamo što raditi na Kosovu", ispričao je za Blic jedan od navijača. Nakon toga je uslijedilo komešanje, a zatim i tučnjava. U jednom trenutku, policija je na njih počela pucati, tvrde navijači.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara