"Sukobile su se najkrvoločnije zvijeri u džungli"

Foto: Hina

OBRAČUN na relaciji Linić-Milanović komentirao je za HRT profesor Fakulteta političkih znanosti Dražen Lalić.

"Radi se o različitim ljudima koje nešto povezuje, a to je ono što je Slavko Linić rekao prije nekoliko godina - da je on najkrvoločnija zvijer u džungli. Mislio je na političku džunglu. Milanović vjerojatno zna da je on najkrvoločnija zvijer u džungli. Te dvije zvijeri su se sad sukobile - to je sukob interesa i moći, možda sukob interesa koji gubi moć ili moći koja ima interese", kazao je Lalić.

Milanoviću korupcija zasad nije dokazana

U razgovoru za Index Gjenero je jučer kazao kako se boji da će posljedica ovog Linićevog izlaganja biti samo Milanovićev protunapad iznošenjem navoda o Linićevim prljavim poslovima. A što je s policijom, Uskokom, DORH-om i sudstvom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nitko u Hrvatskoj ne bi se uzrujavao ako bi policijski kombiji češće vozili naredih dana, ali je prioritetno pitanje političke odgovornosti. Milanoviću korupcija zasad nije dokazana, ali bez sumnje možemo govoriti da je svojim djelovanjem i djelovanjem njemu bliskih osoba izazivao rizik korupcije. Za političku odgovornost ne postoji presumpcija nevinosti", navodi Gjenero.

"Ako gledamo prema europskim primjerima, sve ovo što se sad stavlja Milanoviću na teret znatno je teže od primjerice 700 eura troškova smještaja na Oktoberfestu zbog kojih je bivši predsjednik Njemačke Christian Wulf morao odstupiti", kaže Gjenero.

Potrebno je povjerenstvo koje će istražiti optužbe

Žarko Puhovski, politički analitičar i profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, zagovara osnivanje povjerenstva koje će istražiti optužbe koje je Linić iznio protiv Milanovića. Takvo povjerenstvo, prema Puhovskom, trebala bi osnovati Vlada, Sabor ili čak sam SDP.

"Linić je ustvrdio da je premijer nesposoban za svoju funkciju, što smo znali i prije, i da je nepošten. Ovo drugo treba dokazati. Nikome, pa tako ni Liniću, ne može se vjerovati na riječ", kaže Puhovski, ali napominje da se radi o "ozbiljnim optužbama čovjeka koji je po svojoj funkciji morao nešto o tome znati".

Podsjetimo, Linić je jučer u Rijeci održao konferenciju za medije na kojoj je iznio optužbe na račun premijera Milanovića. Milanović je kratko odgovorio kako je znao da će ga Linić "blatiti".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara