Svi su znali da ih se istražuje!

Foto: Hina

ODVJETNIK Slobodana Ljubičića, drugookrivljenog u Akciji Agram u kojoj su uz njega uhićeni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te "kralj otpada" Petar Pripuz i još 13 osoba, Indexu je kazao kako će se žaliti na odluku suda te otkrio na čemu će temeljiti žalbu.

Otkrio nam je i da su svi znali da se istražuju i što se istražuje, pa tako i da je njegov klijent bio pozvan i dao iskaz već ranije, a koji je bio u potpunosti identičan kao i ovaj koji je dao proteklih dana. 

"Kada dobijemo pisano rješenje od suda, imamo rok od tri dana za žalbu, ali sve imam u glavi. Već sam kazao, kako postoji ogromni nesrazmjer između onoga što se osumnjičenima stavlja na teret i postupanja. Nikoga od njih nije trebalo zatvoriti! A pogotovo ne blokirati imovinu, jer nikome se ne stavlja na teret da su se okoristili", kazao nam je Miljević. Dodaje kako već godinu dana svi surađuju s nadležnim tijelima i dostavljaju dokumentaciju, pa zašto bi sada bili zatvoreni.

Žalit će se po tri točke:

1: Ne postoji osnovana sumnja da je njegov klijent počinio djela koja mu se stavljaju na teret.

2. Ne postoji niti jedan razlog za određivanje istražnog zatvora. "U odnosu utjecaja na svjedoke i uništenja dokumentacije, kako to stoji u prijedlogu za određivanje istražnog zatvora. To ne postoji iz jednostavnog razloga - postupak pred PNUSKOK-om traje već godinu dana pa se sva dokumentacija potrebna potrebna za vođenje ovog postupka već nalazi u spisu. Sve je oduzeto već odavno, pa kako će je onda uništiti?", pita se Miljević.

Dodaje i kako je većina svjedoka već ispitana u PNUSKOK-u, pa ni iz toga razloga nema smisla da se zatraži zatvor.

3. Ne postoji opasnost od ponavljanja djela. Miljević kaže kako njegov klijent kao drugookrivljeni nije uopće nadležan za odlučivanje u pogledu bilo kakvog javnog natječaja ili bilo čega vezanog uz javnu nabavu. Također, i u pogledu zapošljavanja tek kad je ispunjena zakonom predviđena procedura, on stavlja svoj potpis za zaposlenje, kaže Miljević.

"Ako će im zaista imovina biti blokirana... To bi tek bio sumrak razuma. Niti njemu niti većini okrivljenih se ne stavlja na teret da su sebi pribavili bilo kakvu imovinsku korist.", komentira odvjetnik.

Na pitanje smatra li on da cijeli slučaj ima političku pozadinu, kaže da njega to ne zanima.

Pripuz na slobodi početkom idućeg tjedna

Nobilo nam je kratko kazao samo kako će njegov klijent Petar pripuz na slobodu izaći početkom idućeg tjedna. "Uskok ima pravo žalbe, pa kad to sve prođe, očekujemo ponedjeljak-utorak puštanje na slobodu", kaže Nobilo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara