Svi žele pomoći Nori Fori: U SAD-u željno iščekuju njezin dolazak, hoće li HZZO ipak pokriti troškove liječenja?

Svi žele pomoći Nori Fori: U SAD-u željno iščekuju njezin dolazak, hoće li HZZO ipak pokriti troškove liječenja?

Foto: Facebook

NASTAVLJA se bitka za život petogodišnje Nore oboljele od leukemije. Iako je skupljena većina novca za odlazak na liječenje u SAD, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje danas će donijeti odluku hoće li pokriti troškove. Ravnatelj HZZO-a Siniša Varga primio je jučer Norinog liječnika te se upoznao s njenom zdravstvenom situacijom. Kako je rekao Media servisu, danas bi se trebao sastati liječnički konzilij.

"Na hematologiji KBC-a Zagreb će se sastati te razmotriti hoće li se uputiti zahtjev prema HZZO-u za liječenje u inozemstvu", rekao je Varga. Ako i kad zahtjev bude podnesen, HZZO će se o njemu izjasniti do 14 sati. Bez obzira kakva odluka bila, Norina majka Đana poručuje: Uspjeli smo!

"Ovo je postalo simbol dobrog srca građana Hrvatske za sve loše što mislimo da nam se trenutno događa. Ovo je čudo što se dogodilo, za ovo nema realnog objašnjenja", kazala je Đana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U pomoć je priskočila i Vlada koja preuzima plaćanje PDV-a za liječenje. Vlada će naime, na prijedlog Ministarstva financija donijeti odluku kojom će preuzeti plaćanje PDV-a za onaj dio doniranih sredstava za Norino liječenje, koji je zaprimljen putem telefonskih poziva.

U SAD-u željno iščekuju dolazak male Nore

U ime obitelji kontaktirala nas je Mateja Vresk, koja nam je priopćila da je u SAD sve spremno za dolazak male Nore te da je tamo svi željno iščekuju."Dragi moji, evo malo prije javila se osoba koja čeka našu Noru i njene roditelje da slete... Svima dobro znana Tajči ovaj puta "luduje" ali od sreće... Od jučerašnjeg razgovora na otvorenoj smo liniji, ona i ljudi koji su dio njenog tima... Čekaju nas da javimo točan datum dolaska naše Nore, a ona će biti ta koja će ih dočekati i biti njihov "vodič" i podrška koliko god to bude trebalo.... Radimo svi zajedno na tome da roditelji dobe najbolji mogući smještaj, što prije svega znači blizinu bolnice, što je u ovom trenutku najvažnije... Moram se zahvaliti svima koji su se javili i nesebično nam pružili podršku i pomoć.. Mnogo je tu naših iseljenih Hrvata, ali isto tako moram reći da su tu i mnogi Amerikanci koji su isto tako voljni pomoći, da li smještajem, da li time da osiguraju prijevoz odnosno auto da budu mobilni ako im zatreba, kao i financijsku pomoć.... Dragi moji, još jedan dokaz koliko svi zajedno imamo veliko srce... Jedna mala lavica u svojoj borbi ujedinila nas je i pokazala da možemo sve...

Draga Tajči... Sjaj u tvojim očima kao i u očima drage Gordane Cacinovic koja nas je i spojila, moram reći ne samo za ovo nego i za neka buduća vremena i neke nove Nore, ostaje i u mom i u Anjinom sjećanju zauvijek.... Hvala vam na svemu što radite", napisala je Vresk.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara