Tadić: Ne vjerujem da SPS-ov premijer može dobro voditi Srbiju

Tadić: Ne vjerujem da SPS-ov premijer može dobro voditi Srbiju

Foto: AFP

BIVŠI predsjednik Srbije Boris Tadić kazao je kako se nada da nova vlada Srbije, u kojoj neće biti njegov DS, neće ići ispod standarda koji su postavljeni prethodnih godina.

Tadić je novinarima objasnio kako DS neće biti u vladi jer njegova stranka ne prihvaća ucjene malih stranaka. "Nismo htjeli napraviti kompromis vezano za nacionalna pitanja. Suočavat ćemo se i sa ekonomskim problemima u budućnosti, ali i sa problemima u domeni nacionalne politike. Nadam se da nova vlada neće ići ispod standarda postavljenih ranijih godina. Možda neki ljudi misle da su to niski standardi politike, ali u svim zemljama u čitavom svijetu građani su nezadovoljni svojim vladama danas, a onda se suočavaju sa novim vladama i onda sa drugim očima gledaju na prošlost", poručio je Tadić.

Kazao je i kako je od početka pregovora znao da će pitanje premijera biti najveći problem. "To je bilo jasno svima koji imaju neko iskustvo u politici. Socijalisti su odmah na početku trebali reći da je to problem. Sad je više nego jasno što je bio problem. Bože moj, idemo dalje", rekao je lider DS-a, dodavši da nikad ne bi pristao na to da SPS dobije premijera jer ne vjeruje da bi ta stranka dobro upravljala državom i vladom u ovom trenutku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To ne znači da Ivica Dačić nema legitimno pravo biti premijer Srbije. Imamo demokraciju, imamo principe kao u svim zemljama i sada imamo novu okolnost. Vidjet ćemo kakve će biti posljedice odluka koje danas donosite", rekao je Tadić.
 
 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara