Tedeschi bi mogao preuzeti proizvođača čipsa Kanaan iz Donjeg Miholjca

Tedeschi bi mogao preuzeti proizvođača čipsa Kanaan iz Donjeg Miholjca

Foto: Atlantic.hr 

ATLANTIC GRUPA je s tvrtkom Kanaan d.o.o. za proizvodnju i promet prehrambenih proizvoda iz Donjeg Miholjca ugovorila stratešku suradnju na uslužnoj proizvodnji asortimana slanog snacka te započela proces dubinskog snimanja kompanije s mogućnošću vlasničkog preuzimanja.

U okviru strateškog poslovnog područja Slatko i slano, Atlantic Grupa s novom robnom markom širi asortiman slanog snacka paletom čips proizvoda. Ovim iskorakom Atlantic se etablira kao značajan čimbenik u segmentu čipsa na području jugoistočne Europe, navodi se u priopćenju kompanije.

Proizvodnja čipsa ugovorena je s tvrtkom Kanaan sa sjedištem u Donjem Miholjcu, najznačajnijim uslužnim proizvođačem u ovoj kategoriji u Hrvatskoj, koji zadovoljava visoke standarde u proizvodnji i kvaliteti sirovine i konačnog proizvoda.
 
Atlantic bi mogao preuzeti većinski udjel u Kanaanu
 
Uz ugovorenu stratešku suradnju u proizvodnji čipsa za novi brend, Atlantic Grupa je s kompanijom Kanaan započela i proces dubinskog snimanja poslovanja tvrtke. U procesu se razmatraju mogućnosti vlasničkog povezivanja Atlantic Grupe i Kanaana, odnosno preuzimanja većinskog udjela u vlasništvu tvrtke Kanaan.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Atlantic Grupa je s kompanijom Soko Štark vodeći regionalni proizvođač flipsa sa širim asortimanom slanog snacka. Najsnažniji brend u ovom dijelu asortimana – Smoki – najprodavaniji je regionalni brend flipsa, ali i sinonim za cijelu kategoriju. Atlantic također proizvodi i plasira na tržište slane štapiće Prima i flips Flipster, a s novim brendom Chipsos snažno ulazi u kategoriju čipsa.
 
Osnovna djelatnost tvrtke Kanaan su proizvodnja i promet čipsa (61 posto), ekstrudiranih proizvoda (37 posto) i kukuruznih kokica (2 posto). Tvrtka je prvi domaći i danas vodeći proizvođač privatnih robnih marki u Hrvatskoj u kategoriji slanog snacka s integriranim ISO i HACCP sustavom kvalitete te IFS certifikatom za proizvodnju hrane. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara