Terorist Kouachi pokopan noću u pariškom predgrađu: "Ni supruga mu nije došla na pogreb"

Terorist Kouachi pokopan noću u pariškom predgrađu: "Ni supruga mu nije došla na pogreb"

Screenshot: YouTube

POČINITELJ napada na Charlie Hebdo, Cherif Kouachi, pokopan je u subotu nešto prije ponoći u anonimnosti, objavila je gradska uprava Gennevilliersa, pariškog predgrađa u kojem je živio.

Poput pogreba njegova starijeg brata Saida, također počinitelja ubojstva u kojem je smrtno stradalo 12 osoba, pokopana prethodne noći u Reimsu, na sjeveroistoku Francuske, grob Cherifa Kouachija je bezimen na zahtjev gradonačelnika koji je želio izbjeći da postane mjesto hodočašća, objasnio je on.

"Pokop je održan u 23,45 sati.. Njegova supruga nije željela prisustvovati pogrebu. Nije bilo nikoga", istaknula je gradska uprava.

Leclerc: Grob ostaje bezimen

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gradonačelnik Patrice Leclerc objasnio je da nije bilo "drugog izbora do li dopustiti održavanje pogreba Cherifa Kouachija", ali je zahtijevao da grob ostane bezimen.

Odbio je, međutim, da na području njegove općine bude pokopan Said Kouachi, na kraju pokopan u Reimsu gdje je živio, u isto tako bezimenom grobu i na groblju koje se drži u tajnosti.

Obitelj trećeg džihadista Amedyja Coulibalyja, počinitelja napada na židovski dućan u Parizu, još nije donijela odluku gdje ga želi pokopati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara