Terry Fox Run u Zagrebu: 14. put se trči za borbu protiv raka

Foto: Arhiva

14. IZDANJE humanitarne utrke "Terry Fox Run" održat će se iduće nedjelje na zagrebačkom Jarunu u 16 sati. Humanitarna je to utrka koja se svake godine trči u čast mladiću Terryju Foxu koji je oboljevši od raka izgubio nogu, a kako bi skupio za liječenje krenuo u trku po Kanadi, nazvanu "Maraton nade". Danas se ta utrka održava u 67 zemalja svijeta, 14. put u Hrvatskoj.

Veleposlanica Kanade Louise LaRocque posebno je uzbuđena zbog same utrke jer joj je to prvi put da sudjeluje u Zagrebu i naglasila je kako je ponosna na Hrvatsku jer je ostvarila Terryjev san. "Terryjev san kad je počeo trčati, bio je da svaki Kanađanin da samo jedan dolar za borbu protiv raka. Ovdje, zahvaljujući velikodušnosti Hrvata, skupljeno je više od 4 i pol milijuna kuna u posljednjih godina, za borbu protiv raka u ovoj zemlji".

Profesor doktor Eljuga, onkolog u Klaićevoj bolnici iznimno je ponosan na samu akciju jer svaka kuna koja se prikupi prodajom majica i ostalih materijala, ide za liječenje oboljele djece u Klaićevoj bolnici u Zagrebu. "Uistinu radimo transparentno, i svaka lipica koja se skupi, ona se zna gdje je otišla i to je važno", kaže doktor Eljuga.

Zahvaljujući upravo dosadašnjim Terry Fox utrkama, od donacija je kupljen uređaj za transplantaciju koštane srži za najmlađe, koji do sada nije postojao u Hrvatskoj. "Zahvaljujući upravo, ponovit ću, ovoj utrci, u Klaićevoj imaju taj centar za transplantaciju", naglašava doktor Eljuga.

U utrci će sudjelovati i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, koji se tome iznimno veseli. "Bit će sve dobro, jedva čekam da obučemo majicu i da počnemo trčati", poručio je Bandić.

Ovu subotu od 11 sati ispred kafića Charlie u Bogovićevoj, održat će se i humanitarna prodaja majica Terry Fox, a svi prihodi idu u bolnicu u Klaićevoj na odjel onkologije. Majice se prodaju po simboličnoj cijeni od 50 kuna, a prodavat će ih, osim samog gradonačelnika, hokejaši i trener Medveščaka, igrači Dinama, te brojne druge osobne iz javnog života.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara