Tragedija u Srbiji: Maloljetnik si pucao u glavu zbog duga od 500 eura

Ilustracija: Blic

VELIKA tragedija pogodila je Srbiju. Šesnaestogodišnji mladić iz sela Rutevac kod Aleksinca ubio se u podrumu obiteljske kuće. Pucao si je u glavu iz lovačke puške, javlja srpski Kurir.

Odmah nakon tragedije srpska je policija uhiti dvojicu njegovih vršnjaka zbog sumnje da su pokušali od njega iznuditi novac te da se očajni mladić zbog toga ubio.

"Do njih se došlo pregledom ispisa na mobilnom telefonu preminulog. Poruke koje je primao bile su prijeteće, a od njega su dvojica mladića tražila da im vrati dug od 500 eura. Istražni sudac odredio im je pritvor", izjavio je izvor blizak istrazi za Kurir.

Prijetila mu dvojica najboljih prijatelja

Iz škole koju su pohađali svi tvrde da su trojica mladića bili odlični prijatelji te da se cijelo ljeto nisu razdvajali. Uvijek bi se družili zajedno i nikome nije jasno kako se ovako nešto moglo dogoditi. Nitko nije ni slutio da bi moglo doći do tragedije.

Na dan samoubojstva preminuli mladić nije došao u školu, već je to umjesto njega učinila njegova majka. Nastavnici je donijela ispričnicu na kojoj je pisalo da mladić ima visoku temperaturu. Kada se vratila kući tamo su je dočekala dvojica mladića, koji su joj rekli da im njezin sin duguje veću svotu novca. Majka je odgovorila da će porazgovarati sa sinom, a kada ga je otišla pronaći, zatekao ju je stravičan prizor.

Njegov otac stigao je kući s posla samo nekoliko trenutaka nakon samoubojstva. Čuo je da je nešto "puknulo" i ugledao sina kako leži u lokvi krvi. Prvo je pomislio da se porezao sjekirom i odmah otrčao u kuću kako bi pozvao Hitnu pomoć. No, mladiću nije bilo spasa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara