Treći incident u nekoliko dana na zrakoplovu Croatia Airlinesa: Otkazan let zbog problema s motorom

Ilustracija: Croatia Airlines

U BEOGRADSKOJ zračnoj luci danas je tijekom pripreme za let zrakoplova Croatia Airlinesa (CA) tipa Dash 8 - Q400 za Split došlo do tehničkog kvara, odnosno do problema sa startanjem motora, izjavio je za Hinu glasnogovornik CA Davor Janušić.

Zrakoplov je iz preventivnih razloga privremeno povučen iz prometa i aviomehaničari Croatia Airlinesa su na putu za Beograd gdje će obaviti detaljniji tehnički pregled i utvrditi o čemu je konkretno riječ. Za 36 putnika s tog leta (s polaskom u 13,45 iz Beograda za Split) osiguran je autobusni prijevoz iz Beograda za Zagreb, a putnici će večeras oko 22 sata biti prevezeni zrakoplovom iz Zagreba za Split, kazao je Janušić.

Na zrakoplovu Croatia Airlinesa (CA) istoga tipa - Dash 8 - Q400 je 28. rujna tijekom poslijepodnevnog leta iz Dubrovnika za Rim došlo do indikacije greške na sustavu motora te je bio preventivno preusmjeren u Zračnu luku Split, gdje je utvrđeno da je siguran za let, pa je ponovno nastavio putovanje za Rim i u tamošnju zračnu luku sletio u 20,30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan prije, 27. rujna, zrakoplov Croatia Airlinesa istog tipa - Dash 8 - Q400 je na redovitom letu iz Zagreba u Zürich imao nezgodu prigodom slijetanja u zračnu luku Kloten u Zürichu, no nitko od putnika i članova posade nije ozlijeđen. Na zrakoplovu je došlo do tehničkog problema s izvlačenjem prednjeg podvozja, no zrakoplov su pilot Zvonko Šitum i kopilot Ivan Ivanković uspješno prizemljili bez prednjeg kotača te nitko od 60 putnika i 4 člana posade nije ozlijeđen.

CA: tehnički kvarovi uobičajeni u civilnom zrakoplovstvu

Tehnički kvarovi zrakoplova uobičajeni su u civilnom zrakoplovstvu i to na svim tipovima zrakoplova, poručili su danas u Croatia Airlinesu (CA) čiji su zrakoplovi tipa Dash 8 - Q400 ovih dana imali prinudno slijetanje te zatim dva manja tehnička kvara.

"Prema službenim statistikama, zrakoplovi Croatia Airlinesa tipa Dash 8 - Q400 sigurni su i njihova se pouzdanost kreće na razini svjetskog prosjeka za taj tip zrakoplova", izjavio je Hini glasnogovornik CA Davor Janušić.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara