Troje članova obitelji pape Franje poginulo u prometnoj nesreći u Argentini

Foto: Noticraik.com, Facebook

U ARGENTINI se dogodila prometna nesreća u kojoj je poginulo troje članove šire obitelji Jorgea Marija Bergoglija, što je građansko ime pape Franje. Izvor iz Vatikana potvrdio je da papa Franjo informiran o prometnoj nesreći.

Stradalo je dvoje djece papinog 35-godišnjeg nećaka Emanuela Horacija Bergoglija, kao i njegova supruga, objavio je argentinski Clarin. Upravo je Emanuel upravljao automobilom koji se na autocesti u Cordobi sudario s kamionom oko pola sata nakon ponoći po lokalnom vremenu. 

Osobni automobil marke Chevrolet zabio se u stražnji dio kamiona koji je prevozio kukuruz, a koji se upravo u tom trenu uključivao na autocestu s benzinske postaje. 60-godišnji vozač kamiona u nesreći nije ozlijeđen.

U nesreći je Emanuel Bergoglio, sin papinog pokojnog brata Alberta, izgubio svoje dvoje sinova: Josea starog osam mjeseci i Antonija starog dvije godine, te 39-godišnju suprugu Valeriju Carmonu.

Majka i beba poginuli su na licu mjesta, dok je stariji dječak od zadobivenih ozljeda preminuo u bolnici. Papin nećak Emanuel koji je vozio automobil prebačen je u bolnicu u Cordobi, te je u kritičnom stanju.

Sergio Arroyo, liječnik u bolnici u kojoj je smješten papin nećak, potvrdio je da mu je život ugrožen: "Stigao je oko 1 sat ujutro s višestrukim ozljedama. Ima otvorenu frakturu desne ruke i ozljedu jetre, zbog čega je operiran. Spojen je na respirator".

Papa "duboko potresen"

Papa Franjo je "duboko potresen" smrću troje članova svoje obitelji u prometnoj nesreći u Argentini, priopćila je Sveta Stolica.

"Papa je primio vijest o tragičnoj nesreći u Argentini u kojoj su poginuli članovi njegove obitelji i to ga je duboko potreslo", rekao je glasnogovornik Svete Stolice, otac Federico Lombardi.

"Moli sve koji suosjećaju s njim da se ujedine s njim u molitvi", piše na kraju priopćenja.Papa Franjo: Živjet ću još dvije ili tri godine

Papu Franju kao da su crne misli mučile i prije nego je saznao za nesreću u kojoj je izgubio troje članova šire obitelji. U avionu na povratku iz Južne Koreje najavio je svoju skoru smrt.

"Ostaje mi još dvije ili tri godine života", rekao je papa Franjo novinarima koji su se s njim u avionu vraćali iz Južne Koreje. Papa je kazao da ima neuroloških problema koji mu već sada otežavaju život, te natuknuo da bi se, baš poput svog prethodnika Josefa Ratzingera, mogao povući u prijevremenu mirovinu.

"Pokušavam razmišljati o svojim grijesima, svojim greškama, ne postati ponosan. Jer znam da mi je ostalo samo još malo vremena. Za dvije ili tri godine krenut ću prema kuću svog Oca", kazao je papa Franjo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara