U Croatia Airlinesu zainteresirani za kupovinu 49 posto dionica BH Airlinesa?

U Croatia Airlinesu zainteresirani za kupovinu 49 posto dionica BH Airlinesa?

Foto: Arhiva

HRVATSKA zrakoplovna kompanija Croatia Airlines i libijska aviokompanija Buraq Air navodno su pokazali zanimanje za kupnju 49 posto dionica BH Airlinesa.

Federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić kazao je za Oslobođenje.ba kako službenih kontakata između Croatia Airlinesa i Ministarstva prometa i komunikacija FBiH o eventualnoj kupovini 49 posto BH Airlinesa nije bilo, ali kako je svaka aviokompanija koja je zainteresirana za kupnju udjela koji je donedavno bio u vlasništvu Turkish Airlinesa - dobrodošla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za sad vam mogu potvrditi da su zainteresiranost za kupovinu 49 posto vlasništva u BH Airlinesu pokazala dva inozemna partnera. Zbog poslovne tajne informaciju o tome tko su oni još moram držati sakrivenu. U vlasništvu FBiH će, u svakom slučaju, ostati kontrolni paket", kazao je Bijedić.

Predsjednik Nadzornog odbora BH Airlinesa Goran Jovanović je potvrdio kako je jedna od dvije aviokompanije iz regije jugoistočna Europa pa je za pretpostaviti kako je riječ o Croatia Airlinesu, koji je i prije četiri godine želio postati suvlasnik BH Airlinesa, ali su iz hrvatske zrakoplovne kompanije tijekom tenderske procedure odustali od te namjere.

Croatia Airlines je navodno zainteresirana i za kupnju vlasničkog udjela u slovenskoj zrakoplovnoj kompaniji Adria Airways.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara