U Daruvarskim toplicama djelatnici se otrovali plinom: Došlo do miješanja natrijevog hipoklorida i solne kiseline

U Daruvarskim toplicama djelatnici se otrovali plinom: Došlo do miješanja natrijevog hipoklorida i solne kiseline

Ilustracija: Arhiva

DRŽAVNA uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) je izvijestila kako je Županijski centar 112 Bjelovar jučer oko 10 sati od ravnatelja Daruvarskih toplica zaprimio dojavu kako je zbog miješanja natrijevog hipoklorida i solne kiseline u podrumskim prostorijama lječilišta došlo do kemijske reakcije i oslobađanja plina. Zbog udisanja plina nekoliko djelatnika je zatražilo pomoć u Domu zdravlja Daruvar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Inspektorica zaštite okoliša izvijestila je kako se prilikom kemijske reakcije razvila manja količina plina. Spomenuta kemijska sredstva se koriste za obradu vode u lječilištu. Vatrogasci su uklonili spremnike i nije bilo daljnje opasnosti od stvaranja plina. Nakon provjetravanja prostorija izvršen je očevid.

Toksikolog iz Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping je izdao naputke ravnatelju Daruvarskih toplica i pomoćnici ravnatelja za zdravstvo u lječilištu Daruvarske toplice o postupanju s osobama koje su udisale plin. Četiri osobe su zatražile liječničku pomoć u Domu zdravlja Daruvar. Svima im je određena terapija. Nitko nije zadržan na bolničkom liječenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara