U Grčkoj pokrenut novi opći štrajk protiv mjera štednje

U Grčkoj pokrenut novi opći štrajk protiv mjera štednje

Ilustracija: Guliver Image / Getty Images

U GRČKOJ je u srijedu pokrenut novi 24-satni opći štrajk protiv mjera štednje koje je nametnula "Trojka" međunarodnih donatora, čiji se predstavnici nalaze u Ateni gdje pregledavaju račune te zemlje.

Četvrti opći štrajk od početka godine sindikata privatnog i javnog sektora osjetio se prvenstveno tijekom jutra na pomorskoj povezanosti između kontinentalne Grčke i otoka, jer su pomorci raznih kompanija u sektoru bili većinom u štrajku.

Trosatni prekid rada na početku i kraju dana predviđa se na autobusnim mrežama i prometu trolejbusa u glavnom gradu, dok bi se najposjećenije turističko odredište u zemlji, Akropola, trebalo zatvoriti dva sata ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Velike prometne gužve formirale su se tijekom jutra u Ateni zbog djelomičnog funkcioniranja javnog prometa.

Središte grada trebalo bi biti zatvoreno za promet krajem jutra zbog nekoliko predviđenih prosvjeda sindikata privatnog sektora GSEE, javnog sektora ADEDY i sindikata PAME, bliskog Komunističkoj stranci. No kišno vrijeme moglo bi poremetiti odvijanje prosvjeda.

Atenska podzemna željeznica, kao često u dane štrajka, funkcionirala je normalno kako bi olakšala kretanje prosvjednika.

Štrajk je pokrenut dan nakon što su predstavnici "Trojke" - Europske komisije, Europske središnje banke i MMF-a - u Ateni počeli reviziju rezultata programa štednje. Štrajku će se pridružiti i nastavnici, liječnici i zaposlenici lokalnih uprava.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara