U Holdingu 14 osoba radilo s lažnim diplomama: Dali im otkaz pa ih opet zaposlili

Foto: Arhiva

ČAK 14 osoba u Zagrebačkom holdingu radilo je s lažnim diplomama. Ukupno 14 krivotvorenih diploma pronađeno je u podružnici Holdinga Vodoopskrba i odvodnja (VIO), objavljeno je na internetskim stranicama Holdinga.

Zaposlenici kod kojih su otkrivene lažne diplome nisu dobili otkaz. Ugovori o radu otkazani su sporazumno. No, čak sedam njih ponovo je zaposleno putem agencije za privremeno zapošljavanje, objavio je Holding.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"VIO je u periodu od 01.01 .2010. zaključno s 18.3.2014. utvrdio postojanje 14 nevjerodostojnih odnosno krivotvorenih diploma i svjedodžbi kod 12 zaposlenika VIO-a, 1 bivše zaposlenice ViO-a koja je u postupku utvrđivanja vjerodostojnosti diplome sklopila ugovor o radu sa Zagrebačkim holdingom d.o.o. i jednog radnika angažiranog putem agencije za privremeno zapošljavanje", priopćio je Holding nakon kontrole koja je pokrenuta temeljem anonimne dojave.

"VIO je sa zaposlenicima koji su nevjerodostojnu odnosno krivotvorenu diplomu i svjedodžbu uporabili kao pravu diplomu i svjedodžbe sklopio sporazume o prestanku ugovora o radu umjesto izvanrednih i/ili redovnih otkaza ugovora o radu uvjetovanih skrivljenim ponašanjem radnika. 15. veljače 2011. godine VIO je podnio kaznene prijave protiv 12 zaposlenika radi krivotvorenja isprava.

VIO je putem agencije za privremeno zapošljavanje angažirao 7 bivših radnika, unatoč činjenici da je za te radnike prethodno u postupku provjere vjerodostojnosti njihovih svjedodžbi utvrđeno da su neosporno nevjerodostojnu odnosno krivotvorenu svjedodžbu uporabili kao pravu i temelju njih zasnovali radno donos, a koji im je sporazumno prestao i protiv kojih je VIO podnio kaznene prijave.

Temeljem ovog nalaza, VIO-u  je naloženo utvrđivanje načina angažmana i odgovorne osobe za angažman ovih radnika, odnosno pokretanje disciplinskog postupka za nanošenje grube štete ugledu Zagrebačkom holdingu d.o.o. iz članka 4. Etičkog kodeksa Zagrebačkog holdinga d.o.o. i Pravilnika o radnim odnosima", navodi se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara