U Parizu se nastavlja veliki prosvjed taksista

U Parizu se nastavlja veliki prosvjed taksista

PROSVJED taksista protiv nelojalne konkurencije nastavlja se jutros usprkos tome što je francuski premijer Manuel Valls imenovao posredovatelja u sporu.

Taksisti štrajkaju od utorka i upravo je njihova akcija najavljena kao najvažniji dio općeg štrajka javnih službenika, kontrolora leta, učitelja protiv pada kupovne moći.

U Parizu, taksisti su nastavili blokirati punktove u pariškim zračnim lukama Roissy i Orly kao i blizu ministarstva financija i Vrata Maillot, vrlo prometnog ulaza sa zapadne strane francuskoga glavnog grada.

"Odlučni smo, ne mičemo se odavde", izjavio je Ibrahima Sylla iz Udruge francuskih taksista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taksisti su ogorčeni jer im u poslu nelojalno konkuiraju prijevozna vozila s vozačem (VTC) koji ne  poštuju zakon i režu cijene. Prosvjed u utorak izazvao je nekoliko izgreda i završio s jednom ozlijeđenom osobom te 24 privedenih u pokrajini Ile-de-France.

Premijer Manuel Valls osudio je "nedopustivo nasilje", a u utorak je primio predstavnike taksista i objavio imenovanje posredovatelja kao i više nadzora.

Prošli štrajk taksista, u lipnju 2015. bio je usmjeren protiv UberPopa, niskobudžetne tvrtke američkog VTC Ubera. UberPop je otad zabranjen, ali se sektor nije smirio i bilježi u Parizu pad aktivnosti od oko 20 do 30 posto.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara