U Petrovoj otpustili devet žena s rizičnom trudnoćom?! Babić: Sad je car definitivno gol!

Foto: Robert Anić/Pixsell

KLINIKA ZA ŽENSKE BOLESTI I PORODE u Petrovoj otpustila je jutros devet trudnica s rizičnom trudnoćom kojima prijeti prijevremeni porod. Iako su trudnice trebale ostati do kraja svojih trudnoća na strogom mirovanju u bolnici, jutros su otpuštene, a sumnjaju kako je razlog štrajk, dok u bolnici to opovrgavaju ističući kako je to normalan proces rada.

"Jutros me zvala supruga koja je 35 tjedana trudna i leži u Petrovoj posljednjih šest tjedana i rekla mi je da moram doći po nju. Budući da ima dijagnozu opasnost od prijevremenog poroda jer je već otvorena i imala je kontrakcije njezina mi je doktorica rekla da će ostati do kraja trudnoće u bolnici i sad me ovo šokiralo", rekao je zabrinuti budući otac D.G. (podaci poznati redakciji).

Nakon što je došao po suprugu razgovarao je s voditeljicom Odjela za prenatalnu dijagnostiku i terapiju prof.dr.sc. Snježanom Škrablin Kučić koja mu je rekla da su s Odjela jutros otpustili devet trudnica kojima prijeti prijevremeni porod i da ona nije jedina.

"Supruga ima sve indikacije da mora biti u bolnici, a sad su je otpustili uz napomenu da mora strogo mirovati, a doma se moramo popeti na četvrti kat jer zgrada nema lift. Na pitanje zašto je otpuštaju, doktorica je rekla da nemaju mjesta, iako je Odjel gotovo prazan, a znamo dobro da je pravi razlog štrajk", rekao je D.G.

"Ništa se danas ovdje nije dogodilo"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditeljica Odjela za prenatalnu dijagnostiku i terapiju prof.dr.sc. Snježanom Škrablin Kučić za Index je rekla kako nema ni govora da je razlog otpuštanja štrajk budući da kaže, oni ni ne štrajkaju jer u protivnom ne bi pacijente primali i otpuštali.

"Ništa se danas značajno ovdje nije dogodilo. Mi svakodnevno primamo i otpuštamo trudnice, a iste su nam brojke kao i u kolovozu ili listopadu 2012. godine. Nema potrebe, a nemamo ni mogućnosti sve zadržati u bolnici. Ako je nekome boravak potrebniji, moramo mu stvoriti mjesto. Kad procijenimo da je potreba za bolnicom prestala, onda se osoba otpušta iz bolnice", rekla je prof.dr.sc. Snježana Škrablin Kučić.

Dr. Ivica Babić, predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata konkretan slučaj nije želio komentirati tvrdeći da on kao pulmolog nije kompetentan davati mišljenja s područja ginekologije te da ginekolozi najbolje znaju zbog čega nekog treba zadržati u bolnici ili ne.

"Međutim moram reći, mi smo upozoravali Vladu nemojte nas tjerati da radimo po režimu produženog vikenda  kao što nam je po Zakonu to dopušteno. Sad je car definitivno gol!", rekao je Babić.

Na kraju je dodao kako je svim liječnicima poznata odluka o poslovima koji se ne smiju prekidati te da ne misli da je u ovom slučaju ičiji život ugrožen.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara