U Rijeci je riješeno 36 posto zahtjeva za legalizaciju

U Rijeci je riješeno 36 posto zahtjeva za legalizaciju

Foto: Shutterstock

NA PODRUČJU grada Rijeke do 31. siječnja od 8653 zaprimljena zahtjeva za legalizaciju nezakonito izgrađenih objekata riješeno je 36 posto, a u tijeku je postupak za još 1167 zahtjeva, rečeno je danas na kolegiju riječkoga gradonačelnika.

Odjel riječke Gradske uprave za provedbu dokumenata prostornog uređenja i građenja obradio je 49 posto primljenih zahtjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pročelnica tog odjela Ljiljana Buljan istaknula je da su riječki rezultati bolji od hrvatskog prosjeka. Po jedinstvenom registru pri Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, prosjek obrađenih zahtjeva je 29 posto. Mjesečno se u tom odjelu riješi 130 zahtjeva pa se očekuje da će se postupak legalizacije nezakonito izgrađenh objekata u Rijeci dovršiti do zadanog roka, do kraja 2016. godine.

Pozitivno je riješeno nešto više od 2100 zahtjeva, a zato što nisu zadovoljili uvjete, odbijeno ih je nešto manje od 1000.

Za grad Rijeku važni su i prihodi koji se ostvaruju na taj način jer je u gradski proračun uplaćeno oko 15 milijuna kuna, rekao je gradonačelnik Vojko Obersnel.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara