U Vukovaru se predstavio Savez za Hrvatsku: "Ni crveni ni plavi ne žele i ne znaju Hrvatima osigurati bolji život"

Foto: Hina

HRVATSKU treba vratiti hrvatskom narodu, a Vukovaru i Vukovarcima dostojanstvo koje im se svakodnevno oduzima raznim političkim igrama, poručeno je s javnog skupa Saveza za Hrvatsku na čijem je predstavljanju danas u vukovarskom hotelu "Lav" bilo nekoliko stotina simpatizera toga nedavno osnovanog saveza osam političkih stranaka.

Predstavljajući načela za koja se zalaže Savez, predsjednik HDSSB-a i koordinator Saveza Vladimir Šišljagić pozvao je državnu vlast da u Vukovaru prestane postavljati dvojezične ploče rekavši kako taj grad mora postati mjestom posebnog pijeteta, a ne mjestom za "državne eksperimente".

"Zakon je zakon i mora se poštivati, ali i zakon mora poštivati građane, svu onu bol koju su pretrpjeli Vukovarci i svu nepravdu koja im je nanesena", rekao je Šišljagić. Predsjednik HSP-a Danijel Srb ocijenio je kako je vrijeme da Savez za Hrvatsku preuzme punu odgovornost za hrvatsku državu jer je, po njegovim riječima, očito da ni "crveni" ni "plavi" ne žele, niti znaju osigurati hrvatskim građanima bolji život. Srb smatra da se Hrvatska danas nalazi između onih koji su "vijorili hrvatskim zastavama da bi je kasnije mogli pljačkati i onih koji Hrvatsku jednostavno ne žele".

Govorio je i predsjednik Autohtone - Hrvatske seljačke stranke i posljednji zapovjednik obrane Vukovara 1991. godine Branko Borković zauzevši se za reviziju svih zakona koji su "doneseni protiv hrvatskih građana". Savez, rekao je Borković, podržava i traži provedbu lustracije da bi Hrvatska konačno postala pravna državna.

A pravnom će državom, po njegovim riječima, Hrvatska postati tek onda kada "sadašnji državni odvjetnik završi u zatvoru". "Da živimo u pravnoj državi, čim bi podnio Saboru izvješće o radu, sadašnji državni odvjetnik bi bio odveden u lancima", izjavio je Borković danas u Vukovaru.

Savez za Hrvatsku osnovali su Akcija za bolju Hrvatsku, Autohtona - Hrvatska seljačka stranka, HDSSB, Hrvatsko nacionalno vijeće, HSP, HRAST, Hrvatska zora, Obiteljska stranka i Zavjet za Hrvatsku. Prije skupa u hotelu "Lav", čelnici stranaka koje čine Savez za Hrvatsku bili su na misi u Župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova te su položili vijenac i zapalili svijeće na vukovarskome Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara