U Zagrebu se održava konferencija o alternativnom rješavanju sporova

Foto: Ilustracija

U HRVATSKOJ obrtničkoj komora otvara se 4. Međunarodna konferenciju "Alternativno rješavanje sporova - suradnja uprave i pravosuđa s gospodarstvom".

Iz HOK-a su priopćili kako će naglasak biti stavljen na alternativno rješavanje sporova kao snažan alat za povećanje konkurentnosti, očuvanje tržišta i poslovnih odnosa te smanjenje troškova poslovanja. Osim toga, govorit će se i o načinu na koji efikasna uprava i pravosuđe utječu na konkurentnost gospodarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni cilj bit će jačanje svijesti opće javnosti, ali i svih dionika koji sudjeluju u kreiranju okvira za gospodarski razvoj, o važnosti postojanja efikasne uprave i pravosuđa za poslovanje poduzetnika.

Bit će predstavljene i aktivnosti Hrvatske obrtničke komore u poticanju i razvijanju alternativnog rješavanja sporova. Dva tijela za alternativno rješavanje sporova Hrvatske obrtničke komore, Sud časti (osnovan 2000. godine) i Centar za mirenje (osnovan 2004. godine), uz intenzivnu suradnju s resornim ministarstvima, već dugi niz godina uspješno rješavaju potrošačke i druge sporove.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara