U Zagrebu uhićena skupina dilera kokaina, pali i dileri marihuane

U Zagrebu uhićena skupina dilera kokaina, pali i dileri marihuane

Ilustracija: PU zagrebačka

NAKON polugodišnje istrage zagrebačka policija uhitila je skupinu od devet osoba zbog proizvodnje i preprodaje droge, zaplijenivši gotovo 250 grama kokaina te manje količine MDMA-a, marihuane i hašiša, a procjena je da bi zaplijenjena droga na ulici dosegla vrijednost veću od 100 tisuća kuna.

PU zagrebačka danas je izvijestila kako je četvero osumnjičenih u dobi od 28 do 53 godine pritvoreno i kazneno prijavljeno zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, a protiv petero u starosti od 29 do 37 godina podnijeta je kaznena prijava redovnim putem. Prvoosumnjičenog 53-godišnjaka sumnjiči se da je nabavljao veće količine kokaina kojeg je skrivao u stanu 28-godišnje poznanice u Zagrebu. Radi dobivanja na masi miješao ga je s aminokiselinom efedrin te prešao u kalupe i tako pripremljenu drogu preprodavao krajnjim konzumentima i drugim preprodavačima s područja Zagreba i Splita.

U policijskoj akciji, koja je trajala od siječnja ove godine, zaplijenjeno je ukupno 246,4 grama kokaina, 504,6 grama aminokiseline efedrin, pola grama marihuane, 3,8 grama hašiša, šest tableta MDMA-a, jedna improvizirana hidraulična preša s kalupima i tri digitalne vage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pronađeno je i oko 16 tisuća kuna te 4.405 eura za koje se sumnja da potječu od prodaje droge te veći broj mobilnih telefona, SIM i korisničkih kartica, osobnih računala. Tijekom istrage pretraženo je pet domova, dvije garaže i šest osobnih automobila. Zagrebačka policija izvijestila je i o još dva slučaja suzbijanja proizvodnje i prodaje droge.

Palo još troje dilera

U Zaprešiću je tako uhićen 23-godišnjak kojega se sumnjiči za dilanje marihuane. Pretragom njegova stana ukupno je pronađeno oko 550 grama marihuane, dvije digitalne vage te četiri stabljike indijske konoplje. U Zagrebu je pak pao dvojac dilera marihuane nakon što je 17. srpnja prilikom legitimiranja na ulici policija kod 25-godišnjaka pronašla 250 grama trave, a potom u stanu 24-godišnjaka još 4,8 kilograma te droge, digitalnu vagu i 17 tisuća kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara