U ime obitelji: Nećemo objaviti odakle nam novac za kampanju!

U ime obitelji: Nećemo objaviti odakle nam novac za kampanju!

Foto: HRT

INICIJATIVA U ime obitelji odbija otkriti odakle im novac kojim su financirali skupljanje potpisa, a sada i kampanju za referendum o ustavnoj definiciji braka.

Ivan Munjin, član organizacijskog odbora inicijative U ime obitelji gostovao je u HRT-ovoj emisiji Hrvatska uživo, te vrlo otvoreno kazao da ne namjeravaju otkriti imena svojih donatora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Financiramo se donacijama građana. Nama su prije svega dragocjene donacije volonterskog rada, a financiramo se donacijama građana. To su muškarci i žene, obitelji, različite udruge, pravne osobe. Mi smo u lipnju na internetu objavili financiranje naše udruge. To je sve po zakonu i više nego što zakon propisuje i ako postoji bilo kakva potreba, državne institucije će provjeriti financiranje udruge 'U ime obitelji'", kaže Munjin.

Državno izborno povjerenstvo (DIP) pozvalo je inicijativu U ime obitelji da najkasnije 24 sata prije održavanja referenduma objave odakle im novac. Munjin kaže da to nemaju namjeru učiniti. Štoviše, poručuje da je DIP istupio od svojih ovlasti i svrstao se na stranu antireferendumske kampanje.

"Nije praksa Venecijanske komisije i europskih standarda, da se ljude javno napada. Zbog antireferendumske kampanje nećemo objaviti donatore", kaže Munjin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara