U ime obitelji traži ispriku benda The XX: "Nismo vam mi ukrali pjesmu"

Foto: Guliver Image/Getty Images

INICIJATIVA U ime obitelji zatražila je ispriku britanskog benda The XX čija je pjesma korištena u snimci pod nazivom "PROMO - U ime obitelji, glasam ZA!" zbog toga što, kako tvrde, nisu oni ti koji su neovlašteno iskoristili pjesmu.

Činjenica je da video nije objavljen na službenom kanalu inicijative U ime obitelji, ali obilato koristi njihov video materijal u kojem poznati i manje poznati akteri javne scene izražavaju svoju podršku za ideju braka kao zajednice muškarca i žene.

Da stvar bude još zanimljivija, od tri člana benda, dvoje su homoseksualne osobe. Gitaristica i pjevačica Romy Madley Croft ne krije da je lezbijka, a basist i pjevač Oliver Sim odavno se deklarirao kao gay.

U ime obitelji: Tražimo javnu ispriku

Upravo su to iskoristili iz U ime obitelji, napisavši zahtjev u kojem od benda The XX traže da se ispričaju i povuku svoju izjavu s Facebook stranice na kojoj su napisali da je "njihova glazba korištena bez dopuštenja u promotivnoj reklami hrvatske udruge U ime obitelji".

"Članovi udruge U ime obitelji, koja je inicirala prvi referendum za promjenu Ustava u Hrvatskoj, nisu koristili glazbu vašeg benda ni u jednoj svojoj reklami. Sve naše reklame objavljene su na YouTube kanalu inicijative. Kako je vaš Facebook status objavljen i proširen samo nekoliko dana prije referenduma, ne samo da je lažnu optužio Inicijativu, nego o manipulirao hrvatskim glasačima u donošenju informirane odluke", piše u priopćenju u kojemu od benda "ljubazno traže da povuče napisane izjave".

"Nadamo se brzoj reakciji ili ćemo pretpostaviti da ste nam namjerno naštetili reputaciji. Tražimo od vas da potpuno povučete svoje tvrdnje i objavite ispriku", piše u priopćenju.

Spot je u međuvremenu uklonjen s YouTubea.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara